Alıntı:
Tenere´isimli arızadan alıntı
bilakayduşart değil, bilakaydüşart diye bir kelime vardır ki o da tasviye anlamına gelir, alakasız olmuş biraz.
|
Bilgilerinizi tazeleyiniz Tenere, «bilakayduşart» doğru yazılımdır ve kayıtsız şartsız anlamında kullanılmıştır ve yerli yerindedir. Eski kelimeler hususunda da bir küçük not düşeceğim kendileyim, eski metinlerden kopmamak adına eski kelimeleri unutmayı doğru bulmuyorum ben, arada kullananları de keyifle okuyorum.
Alıntı:
Erdoğan´isimli arızadan alıntı
Köyde ki çarıklının, kasabadaki yamalıklı elbise giyenlerin okuyup memleketin idaresi ile alâkakı söz söz söylemeye başlaması, hatta doğrudan yönetime katılma teşebbüsleri, bizde ki "yönetici elit"i rahatsız etti.
|
Alıntı:
Tenere´isimli arızadan alıntı
Bunları hangi olaya, döneme istinaden yazdığını açık bir şekilde yazar mısın.Ondan sonra cevap vereceğim bu yazdıklarına da.Üstü kapalı konuşmanın, yazmanın ne sana, ne de okuyanlara faydası var, öğrenemedin gitti bunu da.
|
Köy Enstitülerinin kapatılmasında bahsetmiş Sayın Erdoğan. Bunu anlamayacak ne var ki?
Neyse konumuza dönelim.
Aslında yayın yasağı kondu kısmen mahkeme sürecinde Ergenekon'la ilgili ama, türbanla ilintili haberlerden fecii şekilde sıkılmış olan ben, zor da olsa gazetelerde Örgüt'le ilişkili gelişmeleri takip etmeye gayret ediyorum. Örgütün kökünün çok daha derin bir tarihe dayandığını bu ülkede yaşayan hemen herkes az çok biliyordu zaten.
Benim asıl merak ettiğim, Susurluk soruşturmasında Meclise dahi gelmeye zahmet etmeyen, adeta kanunlar-üstü korunan ve kollanan Veli Küçük ve ekibi ne oldu da bir anda hem de bu ne hız dedirtecek derecede, tutuklanıp, sorgulanıverdiler, merak içerisindeyim. Halkın gazını biraz olsun almak için tıkanan sistemin safra taşı boşaltması mıdır bu?
Ne yapmalı sorunuza yanıtımsa ne yazık ki pek de reçetesel olmayacak.
Yazınızda bahsettiğiniz üzre Kemalizm için kimi hak ve ödevler adına katalizör bir tesirden bahsedebiliriz, «eğitim hamleleri» devamlılık açısından dönemine münhasır sıçrayışların ötesine geçemeyince ne yazık ki arkası da gelmiyor. İçselleştirilmiş bilinç yalnızca da eğitimle olmuyor ne yazık ki -ki siz bir eğitimci olarak bunu benden daha iyi bilirsiniz-, bu mevzu bu forumun konusu olmadığı için es geçiyorum.
Aslına bakarsanız «tarihsel bir evrim»e bırakmaktan çok da fazla seçeneğimiz yok. Elbette bu hiçbir şey yapmayalım anlamında değil, bireysel sorumluluklarımız layıkıyla yerine getirmek düşüyor her birimize. Güzel bir konuya değinmişsiniz Erdoğan, sitedeki diğer arkadaşların fikirlerini almak adına şimdilik kısa kesiyorum.
Not: Tenere, size "ikinci çoğul" hitap ediyorum ve bu mesafemizi korumamızı ve diğer okuyacakların da göz sağlığı için çoklu alıntıyı öğrenebilmenizi diliyorum.