Tekil Mesaj gösterimi
  #32 (permalink)  
Alt 30-01-2008, 17:23
anarko1000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
anarko1000 anarko1000 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Arkadaşlar kafa karışıklığına gerek yok kanaatimce; bugün geldiğimiz noktada bilimsel bilgi, diğer bilgi türlerinin önüne geçmiş bulunmakta. Düşünce bağlamında, dini bilgi zaten işlevini yitirdi, felsefe de bilimin çok gerisinde kaldı. Ben konuya bu perspektiften bakmakta yarar görüyorum.
O halde en tatmin edici açıklamalar bilim kaynaklı açıklamalar. Gerçek kavramı, bilimde vücut buluyor. Yani bilim bugün için ne söylüyor ona bakmak lazım.
Ne mi söylüyor; bilimin bütün ama bütün dallarında bügüne kadar yapılmış ve halen yapılmakta olan çalışmalar/araştırmalar Allah' ın var olduğuna ilişkin hiçbir kanıt, bırakın kanıtı hiçbir veri bile yok. Allah kavramı bilimin konusu olmaktan çıkmış durumda; inancın,dinin ve felsefenin alanına giriyor.
Sonuç olarak, şu an bilime göre böyle bir kavram yok, zaman içerisinde ne gibi bilimsel değişiklikler olur onu bilimin tarih içinde ki gelişimi ve süreci belirleyecek.
Birde son olarak evren hakkında kafası karışık olanlara şunu söylemek isterim; daha çok kozmoloji ve astronomi okusunlar. Bu konuda sayısız kaynak kitap ve makale var.
Soruların cevapları orada, başka alanlara kaymaya gerek yok.

'' Ben bilimin tanrısına inanırım ''
A. Einstein