Tekil Mesaj gösterimi
  #20 (permalink)  
Alt 30-01-2008, 13:53
Vicdani_retçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Vicdani_retçi Vicdani_retçi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

"En baskıcı komünizm şekli,en demokratik kapitalizmden iyidir"diye bir laf aklıma geldi nedensiz yere.Yıllardır özellikle ülkemizde Komünizm'den bu kadar korkulması,yerle yeksan edilmek için faşistler tarafından saldırıya uğratılmasına bir anlam verememekle beraber,bu sistemin insanlar tarafından çok yanlış anlaşıldığını da düşünüyorum.Yani senin bir evin varsa,sen belirli bir miktarda para alıyorsan üst kattaki komşun neden aynısını almasın ki?Bunun ne gibi bir zararı vardır eşitlik duygusunu kamçılamaktan başka?

Tabi ki kar hırsıyla,zengin olmak isteğiyle,sürekli gelsin paralar mantalitesiyle hareket edenler olursa komünizm değil 100 yıl yüzbinlerce yıl sonra da gelmez.İşçimiz hala patronum bana para veriyor neden grev yapayım?Hakkımı alıyorum işte bu bana yeter gibi saçma sapan minnet duygularıyla hareket edip sömürüldüğünün farkında olmazsa komünizm hala bir ütopya olarak kalır.Burada insanların anlamadığı şey bunun neden bir devrimle,proleterya diktatörlüğü ile geleceğidir.Komünizm konusunda şu ana kadar ne tartıştım ise herkes bu diktatörlüğü faşist diktatörlükle bir sanıp komünizm hakkında atıp tuttu.Bu kişiler insanlığı toptan felaketten kurtaracak bu sistemin kendi kendine geleceğini umuyorlar sanırım.

Herşey insanlığın elinde.Dünya'da 5.5 milyar emekçi var.Bunların hepsi birgün sömürüldüğünün farkında olup,yeni bir dünya kurmak için düğmeye basarlarsa yani Marx'ın manifestonun sonunda dediği gibi birleşirlerse o zaman önlerinde kimse duramaz.Kalabalık bir kitlenin önünde hiçbir otorite engel kuramaz.Tarih bunun örnekleriyle doludur.