|
bu sorunun cevabı türkiyenin sosyal yapısına ve siyaset tarihine bakıldığında kolayca verilebilir sorun gerçekten özgürlük sorunu değildir ben buna inanıyorum çünkü böyle bir değişimi isteyen insanların konuşmalarından bu gerçek kolayca seçilebilmektedir türkiyede dini yönetim tehlikesi her zaman varolmuştur ve varolacaktır bu sorun sadece türkiyede değil tüm islam ülkelerinde vardır(tabii eğer güzlü bir laik ve bilimsel anlayış oturmadıysa)çünkü islamiyet hristiyanlık ve yahudilik gibi sadece metafizik değerler belirlemek ile kalmamış kabaca bir devlet sistemi sunmuş sonra bu sistem genişletilerek apayrı ve dogmatik bir biçimde kabullenilen bir hukuk sitemi ortaya çıkmıştır doğal olarak laikliğin köklerini salamadığı tüm islam ülkelerinde dini yönetim bir sorundur peki türban bu noktaya gelir mi? "cevabım en azından kapıyı açar" olacaktır çünkü böyle bir yasağın sınırlı bir şekilde kaldırılması neredeyse olanıksız birşeydir bir de buna türkiyedeki aşırı muhafazakrlaşma eğilimini de eklerseniz gidaşatın beni korkuttuğunu söyleyebilirm oysa ki türkiyenin halletmesi gereken çok ciddi sorunları vardır ancak şahsen biraz daha böyle devam ederse bu sorunun da çok ciddi boyutlara ulaşması imkansız değil...
|