Tekil Mesaj gösterimi
  #5 (permalink)  
Alt 08-03-2007, 19:41
ButterFly - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ButterFly ButterFly isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Buki

Sizinle Bölümden bir hocamın bize attığı maili göstermek istedim Herkesin dünya kadınlar gününü kutlarım ama ne yazık ki böyle bir güne ihtiyaç duymamız bile eşitsizliğin ne kadar baskın olduğunu gösteriyor bana, keşke böyle bir güne ihtiyaç duymayacak kadar insan yerine konabilseydi kadınlar.

Dünya Kadinlar Gununuzu kutluyorum. Bu gün protestolar, toplantilar, haberler ve dileklerle gecip gitti, ama hepimiz "buyudugumuzde" lutfen bir kiz cocugunun elinden tutalim, birbirimizin yolunu kesmeyelim ama yol gosterelim, birbirimize yol verelim, birbirimizin onune gecmeyelim ama arkasinda duralim.

Kardesini Sec dayanismasi cercevesinde gonullu ablasi oldugum Asya 9.5 yasinda, babasi issiz, annesi bobrek hastasi ve toplam 6 kardesler, son mektubunda bana soyle yazmis(tum hatalariyla birlikte):
"Sevgili Burcin ogretmen ablacigim, hediyelerimin icinde bu kes en fazla kavanozdaki cukulatayi begendim. Daha once hiç bu kadar guzel yememistim, ama sonra hasta oldum, okul ogretmenim bana cok fazla serelle yemisim dedi, annem serellemi sakladi...."

Utanarak belirtiyorumki iki universite bitirmis, akilli, caliskan, statu sahibi, iyi kazanan ve iki kizi olan babam Asya'yi kardes olarak sectigimde bana "neden bir kız sectin, yardimlarin bosa gidecek, 4 oglan kardesten birini secmeliydin, onu ilkokuldan sonra zaten okuldan alirlar" dedi. Ve kizip bagirip bu ne sovenlik diye delirmeyi kesince "hakli"liginin gercekligi kaldi bana.

Bir adet defter+kitap+Nutella+kargo ucreti, her sabah kalkip yediklerimizin, ustumuze gecirdiklerimizin arasinda hic birsey degil.

Sevgiler