|
"...ben bugün sokağa sıçan bir köpek gördüm, bunu sizinle paylaşmak istedim diyen birisine biz seni istemiyoruz diyebilme hakkına sahip değilsiniz. O birisinin hayata baktığı açı sizin baktığınız açıdan biraz küçük veya biraz büyük olabilir. O birisi için, sokağa sıçan köpek devrimden, ılımlı islamdan, kapitalizmden vesair çok daha paylaşılası, çok daha anlamlı çok daha zekice olabilir.
Kendi kontrolunu sağlayıp, sağa sola sıçmak yerine sokağa sıçan köpeği anlatması ve sizin buna tahammül edebiliyor oluşunuz sizin hayalini gördüğünüz anarşizmin ta kendisi olabilir. Fikir sahibi olmak salt edebiyat, bilim, siyaset ve felsefe hakkında fikir sahibi olmak değildir..." Alıntı/deJa
Kendisyle tamamen zıt görüşlere sahip olduğum fakat bu meyanda muaazam bir zekâya sahip, yazdığı her konuya hakim, bazen yazdıklarıyla "Âdâb-ı Muaşeret" sınırlarını zorlayan, ama her zorlamasında bir hikmet bulunan, edebiyatçı ustalığında kelimelerle oynayıp, cümlelere göbek attıran, karşısındakini övüyormuş gib yapıp kimselere çaktırmadan "Ti" ye alan, sıkıldığında başkalarının sayfalar dolusu izahla açıklayamadıklarını iki satırla yazıp "Oniki" den vuran bir Zât-ı Muhterem tanımıştım.
Fikri sahada ki ayrılıklarımız sebebiyle kendisi ile pek anlaşabidiğimizi söyleyemem. Ama her yazdığını okudum ve bir hayli istifade ettim. Forumlar da kendisine "Üstad" diye hitap ettiğim yegane insandır.
Yazınızıda ki akıcılığı ve konuyu açıklmada ki kıvrak zekanızı görünce, bizim eski "Üstad"ı hatırlayıverdim birden...
İnsanı parantez içine alarak gelişen her sistem, çökmeye mahkûmdur.
Konu Erdoğan tarafından (23-01-2008 Saat 23:31 ) değiştirilmiştir..
|