Tekil Mesaj gösterimi
  #58 (permalink)  
Alt 23-01-2008, 02:49
Ebruli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ebruli Ebruli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yitikmavi

Blog Başlıkları: 1
Valla helal... Takdir ettim... Çözüm bulalım derken gelinen nokta pek bi güzel olmuş... Daha doğrusu yukarıdan gelmiş konu bu aşamaya…

Efendim bu tür sorunlar, hiçbir zaman bu tür ortamlarda bitmez… Bittiğini görmedim… Sanırım bitmeyecekte…

Çok fazla bir şey değil… Biraz hoş görü, biraz saygı aslında bir nevi sorunları çözer ama bizler o kadar tahammülsüz olmuşuz ki, sidik yarıştırıp, saygısızlıklar da üstümüze yok…

Elbette ki herkesin beklentisi farklıdır… Ve herkes beklentisi doğrultusunda hareket eder… Şu açıdan bakınca herkes haklı diyorum…

Ben de mustaribim çoğu şeyden…

Bir kere çöplük gibi kullanıyoruz şu forumu… En temel etken olarak baz alırsak, hemen zaten arkasından bir çok şey geliyor…

Bizlere sunulmuş olan bir imkan var… Rahatlığımız açısından her şey iç içe girmesin diye bir sürü bölüm sunulmuş… Kaçımız doğru yerlerine açıyoruz konuları?... Olmayacak konular, olmayacak yerlerde…

Aynı konular dönüyor, dolaşıyor tekrar takrar açılıyor… Bir bakıyorum serbest kürsü de, bir bakıyorum felsefe de, bir bakıyorum kara delikte… Kimi konunun sağından çekmiş, kimi solundan… Aynı yere çıkan bir sürü konu… İlk aklıma gelen Tanrı, bekaret konusu… Lilith bi yerde yazmıştı… Aynı konuları okumaktan fenalık geliyor diye… Bir de aynı şeyleri yazıp durduğunuzu düşünün… Haklı bir serzeniş… Ayrıca diğer konuya yazılmış olanlara da saygısızlık olmuyor mu?.. Burada suçlu kim, bizleriz elbette…

Copy paste konuları da ama yorumlu, ama yorumsuz olacak elbette… Olmayacak diye bir şey yok… Ama niye dozunu kaçırırız ki… Tüm neti kopyalarsak üstesinden gelemeyiz… Maria nın ciddi konularla, normal konuları ayıramıyoruz diye haklı bir serzenişi var…Akabinde buna istinaden sanırım bir fikir sunmuştu… Forumun sağını ve solunu ayıralım diye… Güzel bir fikir olmakla birlikte, olmayacak bir fikir… Sağını, solunu ayırmışız ne fark eder ki, forumu kullanmasını bilmiyorsak… Hayır o tarafa girme mi diyeceğiz?…

Velakin akabinde ben bunu nasıl çözüm bulabiliriz diye düşünürken, bölümlere ya da kategori altlarına bu copy pasteler için arşiv mahiyetini de oluşturebilecek, bir sub ya da kategori neden olmasın diye düşündüm?... Olabilir bence… Bütün copy-pasteler de içerisinde toplanır… Böylece herkesi memnun etmiş oluruz… Ama kaçımız uygulayacak?.. En basit şiirler subu açılırken dendi ki, yığılmalar olmasın yazarların tek başlığı altında toplayalım, hem bizler için de kolay olur… Kaç kişi topluyor… Dahası Maria nın dediği gibi, bir de biyografilere taşıyoruz, hayata dair bölümün içine taşıyoruz… Öyle ya bölümler sunulmuş, kullanalım çöplük gibi…

Ne demişti Maria… Çalışkanlıkla, verimlilik ayrı şeyler demişti… Haklı… En basit copy paste örneği… Foruma bir şey vermek için sürekli copy paste yapmak ayrı, bir görüş belirtip, bir şeyler vermek ayrı… Basit örnek resimler…Resimleri de bakmaya korkar oldum… Açmıyorum çoğu zaman… Tamam bir bakış açısı vardır ama, bütün iğrenç resimlerde nasıl bir bakış açısı olabilir ki diyorum kendi kendime?.. Hoş algılamalarımız çok çok farklı… Komik resimlerde bile olaylar olabiliyor…

Gelelim serzenişlere…

Elbette konuları beğenmeyebiliriz… Doğaldır ve akabinde tartışmaları getirir… Velakin serzenişlerimizi yaparken kişisel hedef alarak yapmak ve tahakküm yapmak doğal değildir… Her görüşe saygı nerde kaldı o zaman… Üstelik çoğu zaman farkında olunmaz ama haklıyken de, haksız konuma düşersiniz…

Birisi beğenmiyorsa ben saygı duyarım… En basit kendimden bir örnek vereyim size… Köşe yazılarına bir konu açmıştım… Possible gelip, yazı propaganda kokuyor dedi… Possible ye saldırsamıydım…Yazıya tekrar baktım… Öyle ya insanız… Veya benim yakalayamadığım, göremediğim yerler elbette olacak… Halbuki ben yazıyı gönderirken, yazıda ki başka bir noktaya odaklanmış, mesaj var mahiyetinde göndermiştim… Algılamalar işte farklı farklı…Velakin yazıya bakınca kokuyu gördüm… Yazı cidden o mesajdan çok, propaganda kokuyordu… Beni uyardığı için minnettar kaldım Possibleye… Kısaca bakış açımı değiştirmişse, veya bir şeyleri görmemi sağlamışsa ne ala, değiştirememişse yapacak bir şey yok… Bana sunulan imkanlar doğrultusunda kendi eğlenceme devam ederim…

Bizler tartışmasını da bilmiyoruz ve cephe alıyoruz hemen… Anlatılmak isteni anlamaya çalışsak, katılmasak bile saygı duymaya çalışsak ne güzel olurdu deme…

Ne demiştik, biraz hoş görü, biraz saygı belki bütün sorunları çözmez ama bir nevi rahatlatır bizi… Sanmıyorum buraya herkes didişmek için gelsin… Herkes zaten büyük çoğunlukla da alacağını almıştır… İstenilenilen birazcık huzur, kendi çapımızda da fikir alışverinde bulunma… Verilir ya da verilmez, alınır ya da alınmaz…Doğru ya da yanlış…

Bunun için önümüzü tıkamak yerine, açmak için didişmeden görüş belirtelim

Güya çoğu şey zaten söylenmiş olduğu için kısacık yazacaktım… Ve güya toplayacaktım… Bi ton şeylerle dolu kafayla daha çok dağıttım sanırım Yine uzatmışım… Üstelik çokta yorgunum… Bütün gün dışarıdaydım… Birazcık duygu sömürüsü yapayım size