Arka sokakta öylesine muhabbet
k- Burası iyidir ,çömel şöyle
s-Evet idare eder …... Bir sigara versene
k-Burası Abdullah sokağı hatırlatıyor
s-Evet ama sadece hatırlatıyor,aslında alakası yok
k-Şu sinyalci hatunu görüyor mu sun?
s-Evet cadı gibi bir şey umarım bulaşmaz bize
k-Nasılda kesiyor etrafı. Bir dal sigara birkaç fırt şarap olay tamamdır .
s- Sabaha karşı da bir çorba parası çıkardı mı, olay tastamam.
k- Bir ara bir hatun vardı,adını unuttum. Değişik bir tipti hiç konuşmazdı. İlk zamanlar dilsiz olduğunu sanmıştım
Kimseyle de işi olamazdı, bir kenarda kafası önüne eğik ,tek başına takılırdı.Yani aslında sinyalci falan da değildi..Kimseden bir şey istediğini görmedim . birileri bir şeyler getirir o da içerdi.
O sıralar en ucuz bira Spice deydi. Doğal olarak ben de oraya takılıyordum Bu hatun da genelde o civarda olurdu.
s-Lan oğlum orası iğrenç bir yerdi, her yağmurda bok basardı .
k-Eeeeeh tamam ulan bizde biliyoruz, o kadarını bırak da mevzuyu anlatayım.
s- İyi lan anladık .Girdin gene Bohemya tarihçisi moduna , anlat bakalım dinliyoruz.
k-neyse moruk bir akşam hafiften çakırım. O zaman ki tayfadan da kimse yok piyasa da . Bar sakin tek başıma takılıyorum. Hatun da yan masada O’na aldığım birayı yudumluyor .Neyse üç tip girdi içeri. Ortamla alakasız
tipler, belli ki zengin bebeleri, eğlence arıyorlar. Koca bar da yer yokmuş gibi gittiler kızın yanına oturdular. En baş umursamadım bir yandan bir şeyler karalıyorum, bir yandanda bana ne lan diye düşünüyorum . Fakat bir yarım saat kadar sonra, heriflerin o iğrenç kahkahaları müziğin sesini bastırınca,direk arıza bağladım . Bir de baktım ki hatunu sıkıştırmışlar, işin sonu bok ,kızın surat kaymış, hafiften çırpınıyor ama faydası yok. O loşlukta mevzuyu benden başka yakalayan kimse de yok. Neyse, kalktım bir çırpı da aldım kızı aralarından .Tabii ki bu züppeler lokmayı sindiremediler. Ufaktan bir dalaştık , beni tanıyan birkaç kişi, hemen olaya müdahale edince , kavga büyümeden ayrıldık. Hatun tam ortamızda kalmıştı .Bir bana baktı bir de bu lavuklara, sonra da gidip eski yerine oturdu. Ve heriflerde tekrar kaldıkları yerden devam ettiler.Ben de dünya üzerinde ne var ne yoksa her şeye küfürler savurarak çıktım gittim.
s- Eeeee bu kadar mı hikaye….,boktanmış…..!
k-evet öyle
s-Yine de adettendir sorayım. Hatuna ne oldu peki , gördün mü? sonradan.
k-gördüm tabii ki ,hiçbir şey olmamış gibi bira ısmarlamaya devam ettim . Zaten çoğu zaman kafası güzel olduğundan pek bir şey hatırlamıyordur.Ama bir iki ay sonra oralıktan kayboldu. Kimilerine göre altın vuruş yapmış. Eski arkadaşlarına göre ,yani hatunun normal halini bilen üniversiteden falan arkadaşlarına göre ise,hatun İstanbul dan gitmiş.
s-İstanbul dan ayrıldığını pek sanmam.
k- Ben de pek sanmıyorum…. Neyse moruk ,şunları
fondipleyelimde sıcak bir mekana kaçalım
s-Sen önce bir sigara daha versene……….!

Ben Ben'im
|