Tekil Mesaj gösterimi
  #35 (permalink)  
Alt 22-01-2008, 11:52
maria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
maria maria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...

Alıntı:
High Hopes´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
maria, birşey sormak istiyorum sana:

Bir haber/olay nasıl paylaşılır insanlarla?
Belli başlı haber siteleri ve gzt. portalları vardır, oralardan bilgi alır ve insanlara duyurursun di mi?
Şimdi ben sözgelimi bu Nike haberini oturup klavyede tekrardan elle mi yazmalıyım?

Kendimize ait yazıları/olayları, oturup klavuede yazarak paylaşıyoruz insanlarla. Ama haberleri de mi böyle yapalım "copy/paste" olmasın diye?

High Hopes sorunuzu şöyle yanıtlayayım; yalnızca örnek teşkil etmesi adına alttaki linke bakabilirsiniz. Bir haberin de, makalenin de bize düşündürdüğü şeyler vardır elbette; bunu kendi süzgeçimizden geçirip, kendi fikirlerimizi de katarak ve orjinal haberin yine de kaynağını bir link olarak not düşerek yapabiliriz örneğin. O vakit bir değer taşır.
Nette özgün kaynakları olan bir metni bir harf katmayıp da forum konusu olarak açmak bana beyhude bir çaba olarak geliyor, hem kolaycılık hem de tembelliğe itiyor insanı. Üstelik dünkü tepkim -salt size değildi- sizin üst üste açmaya başladığınız Vatan Gazetesiyle başlayan forumlarınızaydı ve benzerlerini yapan diğer arkadaşlaraydı.

Aynı şekilde mesela ben şiirlerin de kopyalanmasına karşıyım. Bir biyografi açılsa dahi altına onlarca nette zaten olan şiirler yapıştırılıyor ya da bir ozan-yazarla ilintili bir makaleye bile insanlar şairin adını gördüklerinde hemen googledan şiirlerini aratıp aktarıyorlar. Eksik anımsamıyorsam bir tek şiir kopyalamadım siteye üstüne bir şey katmaksızın, Kavafis forumundaydı ve Borges'ten iki şiiri de kitaplarından paylaştım ve özellikle internette olmayan şiirler olmasına dikkat edip arattıktan sonra ekledim. (Bu da bir "search" zamanı bir başka arkadaşın direkt bu siteye ulaşmasını sağlıyor örneğin, hep aynı kişilere vurgu yaptığınız için söylüyorum)
Bir tek makaleyi de kopyalamadım buraya, Fenemenoloji I forumum ve Olağanüstü Masallar'da yazdıklarım da yine kaynaklarındandı ve nette olmayan metinlerdi. Bazı biyografileri okuduğum kimi kitaplarda görüp, birkaç kaynakla harmanlayıp ekledim. Bazı kitapları kendi penceremden yorumlayıp aktardım. Gazete haberlerinden de ilginç bulduklarımı yine kendi tahlilimle yorumlayıp aktardım. Bunu sitede yapan birkaç kişi daha var görüyor, takip ve takdir ediyorum .
Devlere hayranımdır, ama onları ancak kendi fikirlerimi zenginleştirmeye örnek olması hasabiyle akademik ölçülerde alıntılar, ötesine geçmem. Şiştim kendi yaptıklarımı anlatmaktan ama kendimi başka türlü de ifade edemiyorum.

Siteye düzenli yazan 5-10 üye var. Siz de açtığınız bu forumda bunu belirttiniz ve "yavanlaştığından" bahsettiniz sanıyorum. Yavanlaşmanın sebeplerinden birini konuşalım öyleyse. Bana husumetleri çok bariz birkaç şahsın konuya dönelim, saygısızlık vs türü yaklaşımlarını da çok tuhaf karşılıyorum, ama yüksek hatırları için konuya buradan devam etmeye çalışalım.
Temel sorunlarımızı çözmeden diğer teferruatlarla ilgilenmek bana boşa geliyor.

http://www.anarsist.org/kara-delik/7...ir/sayfa3.html