|
Niçin açtığınızı sormadım ki?
Mutlaka beğenmiş, bayılmış, çok faideli bulmuş ve hatta bizlerin de sebeplenmesi için bir emek harcadığınızı düşünmüşsünüzdür.
Ama asıl sorun bu değil.
Üst üste açtığınız son 4 konuya bir göz atar mısınız?
Çok sık ziyaret ettiğiniz "web sitesinden" ve diğer "web sitelerinden" çeşnilere, hepsi de gazetelerden.
Ben de günde kimi zaman oluyor 3 gazete okuyorum. Her beğendiğimi siteye taşısam kaç forum açarım sizce günde?
Altına da kısa, içeriksiz; "beğendim, korkma, bir şey olmaz, ya bunlar hep böyle" türü birkaç da yorum alsam mesela; diyorum ki bu bana ne kazandırır öncelikle? Sonra diyorum ki bu diğerlerine ne kazandırır sonralıkla?
Hiç.
Oysa burası yazı kutucuğu bize ait, kendi düşüncelerimizi ifade edebileceğimiz fevkalede bir olanakken ben niçin gazete kûpurlarıyla başkasının sesi olmaya tekabül eden bu hakkımdan feragat edeyim ki? Herkesten her konuda fikir beyan etmesini beklemiyorum, kaldı ki hiçbirimiz böylesi donanımlı değiliz, ama herkesten iki çift laf edip, kendi kelimeleriyle kendini ifade etmesini beklemek çok mu küstahça?
Tepkim kişisel değil umarım fark etmişsinizdir. Sakın üzerinize alınmayınız.
Özgür olacağız diye artık tüm abartanlara sesleniyorum; sizin özgürlüğünüz benim özgürlüğümü alt kümesi yapıyor ve o noktada da sesimi çıkartmazsam kendime ihanet etmiş sayıyorum.
Bu durumdan mustaribim ve gelebilecek fevkalade derinlikli yanıtların da önünü kesmemek için ben kesiyorum sesimi.
Yalnızca biraz özen.
Sevgiler ve kolaylıklar.
|