Tekil Mesaj gösterimi
  #31 (permalink)  
Alt 21-01-2008, 17:56
non serviam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
non serviam non serviam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
M€M€ÑTØ MØRÍ

Blog Başlıkları: 8
Sosyopat yoldaş,
Anarşizm sınırsız kaos ya da düzensizliğe değil, otonomi, işbirliği, dayanışma ve gönüllülük esasına dayalı bir düşünce sistemidir. Öncelikle bireyden özyönetimini sağlaması istenir. Bunu birey sağlayamıyorsa, sağlayacak ya da hizaya sokacak zümre biz değiliz. Biz ancak, siteden uzaklaştırabiliriz.

Görüyorsunuz ki, burada herkes bir anarşist gibi düşünmüyor ya da öyle hareket etmiyor. Hatta sitenin isminin Anarsist.Org olmasına rağmen, üyelere baktığımız zaman anarşistten çok Kemaliste rastlarsınız. Aynı şekilde, Türkçülük ve milliyetçilik için açılan konu sayısının çeyreği kadar anarşizm üzerine konu yok bu forumda. Tabi ki muhabbetlerine de karışacak değiliz ancak birtakım konularda gönüllülük beklememiz anarşist düşüncenin kendisinden gelir.

Bir ya da iki kelimeyi geçmeyen ve sırf yazılmış olmak için yazılan mesajlardan bahsettim. Takdir edersiniz ki, bazı konuları hariç tutarsak, bu mesajlar kimseye bir şey katmıyor. Diğer forumlarda görüyorum; adam bir konu açmış, konusuna yorum yazılmamış ya da teşekkür edilmemiş diye sitem ediyor. Burada yok öyle bir şey. Açtığım konuya ekleyecek iki çift lafınız ya da soracağını bir sorunuz yoksa teşekkür falan etmeyin efenim ne lüzumu var. Bakın yukarıda logonun içerisinde tartışma forumuyuz diyor.

Serdarrrr,
Çok ilginç bir özgürlük anlayışınız var. Anarşizmden ne anlıyorsunuz onu da çıkaramadım. Bu siteyi insanlara hakaret edin diye açmadık. Yine de foruma yazmadan(eyleminize bizi alet etmeden) dilediğiniz kadar küfür etme özgürlüğünü size sunuyoruz. Deneyebilirsiniz.

Burada pek tabi şahısları ya da toplulukları hedef almadığı sürece argo da konuşulabiliyor. Şahsı hedef alarak edilen küfür, kaynağını belirtmeksizin kopyalanan yazı, kişilerin olmadık hallerde yayımlanan fotoğrafları ve bu gibi şeyler zorbalıktır, bireysel faşizmdir. Bizim anarşizm düşüncemiz içerisinde bunlara yer yok.

fenasi hocam,
Katılmıyorum, geyik oyunların kalkmasının çok yerinde sonuçları oldu. Galiba ayık kafayla baktınız.

Saygılar efenim,
Ulubatlı Hasan

"Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam."