Konu: İki PAPAZ !
Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 21-01-2008, 16:41
MuRaTh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
MuRaTh MuRaTh isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Mendebur

Blog Başlıkları: 1
Thumbs up İki PAPAZ !

Fatih Sultan Mehmet İstanbulu fetheder ve tüm zindanların boşaltılmasını emreder Herkes bu olaya sevinir tüm mahkumlar zindanlardan çıkar ancak 2 papaz zindandan çıkmak istemez.
Bunu duyan Fatih İki papazı görmek ister. Onların yanına gider Ve neden dışarı çıkmıyorsunuz diye sorar. Papazlar biz Tanrıya ibabadetten başka iş yapmayız bizansta dışarısı çok adaletsiz olduğu için buraya kendmizi kapattık derler.
Fatih burası artık bizans değil burası benim ülkemdir Çıkın dışarıya gezin eğer bir adaletsizlik görürseniz tekrar gelir girersiniz.
Papazlar dışarıya çıkarlar ve bir köyde bir mahkemeye rastlarlar.
Mahkemede iki köylü ve bir kese altın vardır Kadı Onları yargılar Hikayeyi anlatmalarını ister .
1. adam Kadı efendi bu altın küpü benim arazimden çıktı ama ben bu araziyi Filanca kişiden aldım der .Bu altın küpünün arazisinde olduğunu bilse araziyi bana satmazdı der. Yani 1. kişi altın küpünü istememek tedir diğer kişi ise Altın hazine bulanındır ben onun hakkını yiyemem der her iki kişide Altın küpünü istemez Papazlar buna çok şaşırır. Kadı ise sizin çocuklarınız varmı der iki köylünün birinin kızı birinin ise oğlu vardır . evlilik çağına gelmiş bu gençlerin evlendirilmesi altınında Onlara verilmesi kararına Varılır.
Bu olaya şahit olan Papazlar Osmanlının adaletine güvenir ve Zindana geri dönmezler.