Tekil Mesaj gösterimi
  #11 (permalink)  
Alt 21-01-2008, 11:01
Lilith - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lilith Lilith isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Gözüm apla...

Standart yutuba erişimi mi yasakladılar..papucumun yasakçıları

şimdi size bu youtube gibi mahkeme kararı ile engelenen sitelere nasıl girebileceğinizi anlatacağım,umarım bi işinize yarar.bilgisayarınız otomatik ayarda turktelekomun atadığı dns ayarlarına sahiptir.dns kısaca şöyle bişeydir;siz bir site adı yazıp enter dediğiniz zaman bilgisayarınız dns inize siteyi sorar dns te size sitenin nerede olduğunu söyler ve yönlendirir.otomatik ayarda türktelekom dns i olduğu için yasaklanan youtube gibi bir siteyi sorduğunuzda sizi mahkeme kararı ile engellenmiştir sayfasına yönlendirir.bunu aşmanın yolu ise yurt dışından bir dns ile ayarlarınızı değiştirmektir.kolay ve basit bir yöntem aşağıda nasıl yapacağınızı anlatıyorum.

1-ağ bağlantılarım sekmesini sağ tıklayıp özellikler diyin
2-yerel ağ bağlantısı sekmesini sağ tıklayıp özellikler diyin
3-açılan pencerede internet iletişim kuralları(tcp/ip)sekmesini tıklayıp özellikler tuşuna basın
4-açılan pencerede aşağıda dns sunucu adresini otomatik olarak al seçeneğinin altındaki aşağıdaki dns sunucu adreslerini kullan seçeneğini seçin
5-burada yeğlenen dns sunucusunu 208.67.222.222 olarak seçin pencereyi tamam diyerek kapatın.

yapın böyle..

sağolsun bir arkadaşım yolladı bize mailcek hepimize, aynen copiledim kendisini...

böylece dns mevzusuna da yanıt vermiş oldu..
ama arkadaşıma nasıl karizma puanı vereceksiniz bilemiyorum..

gidiyorum..
mutlaka döneceğim benim konum değil mi?
sapıtın

Ağzımda Bal Gibi Tatlı Bir Türkü.
Bir İner Bir Çıkarım Bu Yokuşu