Tekil Mesaj gösterimi
  #23 (permalink)  
Alt 21-01-2008, 10:35
fenasi fenasi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
.........

Blog Başlıkları: 1
Alıntı:
bu sorunların çözümü ise zaman kaybıdır bence...çünkü denetleme mekanizması oluşturmak gerekir ki az öncede dedim bu mekanizma anarsist.org a yakışmaz...yapıcı eleştirilerde ne kadar ciddiye alınır oda bilinmez...
Bazı sorun olarak adlandırılan konuların çözümü arayışında olmak bencede zaman kaybıdır. Denetleme mekanizması içinde birer küçük führer olmak isteyen o kadar çok kişi varki şaşarsınız, buda kişilerin aslında denetlenmek istediklerinede delalet eder aslında. konu forumda ciddiyei sağlayıp belli bir entellektüel seviyeyi yakalamak ise elbette ciddiye alınır birileri tarafından bence.

Forum nasılmı adam olur? çok basit aslında herkes kendi düşüncesine uygun bir forum düşlemek yerine, mevcudiyeti kabulenip içinde yaşamaya başladığı zaman derim ben. Aslında küçük devrimler peşinde geçici değişikler hayaliyle yaşamak yerine bazı şeyleri zamana bırakmak lazımdır. Yukarda bahsettim, oyunlar silindi ve birden seviye tavanmı yaptı yani? Düşüncelere gem vurmak yerine, diğerine saygı duymak lazım bence. Diğeride kendisine saygı duyduracak bir şeyler yapsın önce.

Hazır yazıyorken; yeni bir salgın var, bir yerlerden kopyala yapıştır yapanlar metnin altına alıntıdır yazıyorlar, bence bu ilk önce kişinin kendisine hakaretidir. Kaynak demek; adı üstünde işte yazan, çizen, pişiren, yayına sunan vb. kişi kurum ve durumları belirtmektir. Faydasını ise bizimde içinde yer aldığımız bu kullanıcı topluluk görecektir. Bugün okudum forumda, nette aradım bulamadım diyordu bir konu için, bunu ekleyen kişinin emeği ve konuya yazanın telif hakkı içn ve diğer aklaki ve etik konular için yazılmalıdır ilk önce kaynak. Tekrarlıyorum, alıntı diye yazmak ise kişinin kendisine olan saygısını gösterir. Seviyeyi yükseltmek isteyenlere burdan uzun zamandır söylediğim şeyide tekrarlıyorum; kopyala yapıştır yapmak ile intihal yapmak arasına teknik bir ayrımdan başka bir şey yoktur.

Not: Benim geyik yapanlara karşı bir tepkim varmış gibi algılamışsınız sn.sosyopat, sanırım algılamada bir kopukluk olmuş sizin adınıza, dikkali okuyacak olursanız benim sadece durum tespiti yaptığımı görürsünüz. Ben geyikte seviyenin düşmesinin ve kopyala yapıştırın karşısındayım sadece. Derimki; bu forumdakilerin kendi espirilerini yapacak zekaları yokmudur ki, ısrarla kopyala yapıştır yaparlar yıllardır nette gördüğümüz metinleri?

sağlıcakla kalın.
elif, lam, mim