Konu: Türk Solu
Tekil Mesaj gösterimi
  #10 (permalink)  
Alt 19-01-2008, 08:47
Draclies - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Draclies Draclies isimli Üye şimdilik offline konumundadır
hersekleptes

Alıntı:
ESHQUIA´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Draclies, bildiğim kadarı ile o bahsettiğiniz söz Atatürk'ün söylemediği yüzlerce sözden birisidir. Belli bir kesim tarafından, Atatürk'ü kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak için ortaya atılmıştır. Hatta bu konu Çetin Altan tarafından İsveç’e götürülmüş, Sözün Atatürk'e ait olmadığını grafoloji uzmanlarınca tespit edilmiştir.
o kadar derinini bilemeyeceğim. söz hakkında araştırma yapmadım,belki haklı olabilirsin ama ben genede çelişkide kalıyorum bu söz yüzünden belkide Atatürk bu lafta komünizm derken,herkesin,çalışanında çalışmayanında aynı paarayı almasını baz alarak sözlemiş olabilir. çünkü yeni kurulmuş devletimizde,böyle bir görüş başgösterirse devlet zaten toparlanma döneminde olduğundan,yeniden çöküşe gidebilir diye düşünmüşlerdir. belkide bunu engellemek için söylenmiş bir laftır,neyse benim anlatmak istediğim o değil zaten. anlatmak istediğim,herhangi bir görüşe,atatürk'ü kullanarak destek aramaktır. bu ister sol ister sağ ister faşist ister anarşist görüş olsun hiç farketmez.Atatürk bu ülkede yaşayan veya dahada genişletelim,onu anlayıp seven herkesin Atatürküdür. sadece bir görüşün değildir.benim kızdığım nokta,Atatürk ile che nin aynı kefeye konması. tamam che'yi sevebilirsiniz,bende seviyorum. ancak benim hayatımı borçlu olduğum bir insanla,bana hiç faydası olmayan bir insanın ben aynı kefeye koydurtamam. bazıları belki bunu dikkate almazlar,ancak bir sürü çocuk görüyor bunları,ondan sonra Atatürk'ü unutup che'ye yönelenleri ben çok gördüm.benim istediğim bunun olmaması,che yi sevsinler ama ona bazı değerlerimizden fazla değer göstermek çok abes...