Konu: Türk Solu
Tekil Mesaj gösterimi
  #6 (permalink)  
Alt 18-01-2008, 21:52
non serviam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
non serviam non serviam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
M€M€ÑTØ MØRÍ

Blog Başlıkları: 8
Draclies, bildiğim kadarı ile o bahsettiğiniz söz Atatürk'ün söylemediği yüzlerce sözden birisidir. Belli bir kesim tarafından, Atatürk'ü kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak için ortaya atılmıştır. Hatta bu konu Çetin Altan tarafından İsveç’e götürülmüş, Sözün Atatürk'e ait olmadığını grafoloji uzmanlarınca tespit edilmiştir.

Kaldı ki söylemiş olsa bile Atatürk döneminde söylenen ya da uygulanan her şey günümüzde de mutlak doğru ve uygulanabilir değildir. Tabulaştırmayın bu kadar.
Hem korkmayın efendim komünizm öcü değildir.

Attila İlhan'ın yanıtı da güzeldir bu konuya. Bakınız 10 Mayıs 2005'te Milli Gazeteye (Muharrem Coşkun ve Necmettin Çakmak) verdiği röportajdan:
Uydurma bir laftır, ben sana bunun tam aksini söyleyen yüz tane Gazi'nin lafını çıkarır getiririm. Mustafa Kemal bolşevikliği de savunuyor, Sosyalist partilerini de savunuyor, hatta Sovyet heyetinin başındaki adama şöyle bir lafı var; "Bizim komünistlerle bir problemimiz yok. Hatta biz burda bir komünist partisi kurduk, ben de üyesiyim" diyor. Mustafa Kemal Türkiye Komünist Partisi'nin üyesidir. Daha komiğini söyleyeyim. TBMM İçinde kurulan ilk iki partinin ikisi de komünisttir. Birisi Türkiye Komünist Fırkasıdır. Biri de Halk Iştırakıyyün Cemiyeti'nin fırka haline gelmiş şeklidir.
O sizin söylediğiniz hikaye, soğuk savaş döneminde -ismini söylemek istemediğim- tarihçi geçinen ama çok palavrası olan bir arkadaşımızın uydurmasıdır. Böyle birşey yok.Gazi "Komünizm ezilmelidir" diyemez. Çünkü bütün politikası komünizmle dostluk üzerinedir.

"Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam."