Alıntı:
fatsalı´isimli arızadan alıntı
namaz kılmayan başlayın, baskıyı göreceksiniz...
siz şimdi namaza başlasanız sizce; çevre baskısı nasıl olur üzerinizde...
anne babası komünist olupta kendisi namaz kılan ve hiç baskı görmeyen kaç kişi tanıyorsunuz?
Roger Graudy gerçeğini görmezden gelirseniz bunun adıdır:devekuşuna özenmek...
ilahiyat gibi bir fakülteye gidip, islamın hükümlerini öğrenen ama bu hükümleri yaşaması engellenmeyen kaç kişi tanıyorsunuz?
Bana benim inandığım islam değilde birilerinin anladığı islam yaşattırılmak isteniyorsa ben sokakta başörtüsü taksam n'olur, türban taksam n'olur,camiye gitsem n'olur?..
|
İstisnalar kaideyi bozmaz.
Başkalarının özgürlüğüne tecavüzde bulunmadıkça, laik devletin kanunlarının yerine din kuralları koymaya çalışmadıkça, kendi inancını devletin ve yasalarının üstünde bir konuma getirmeye çalışmadıktan sonra hiçkimse bir başkasının ibadetine müdahale etmez/edemez.
Bu ülkede hiç bir inanç, kanunlardan, Anayasadan ve Devletin tüzel kişiliğinden üstün değildir. Ve hiçkimse, üstün kılınmasını isteyemez. Kanunlardan vatandaş olarak şikayetin varsa, ilgili yere şikayetini bildirirsin.
İbadetini özgürce yaparsın ama buraya dikkat et, dinsel inancını hiçbir kanundan ve devletin kendisinden üstün göremezsin. Üstün(de) görmeye kalkarsan, birileri sana "dur!" der muhakkak.
Siyasi rant amaçlı da dini inançları kullanamazsın, propagandasını yapamazsın.