Tekil Mesaj gösterimi
  #5 (permalink)  
Alt 13-01-2008, 19:53
one - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
one one isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Taze Arıza

Alıntı:
LYNX´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Kuantum fiziğindeki gelişmeler, aslında felsefeye ait olan 'neden' sorusunu fizik bilimcilerin de kendilerine sormasına neden oluyormu acaba?

MIT kökenli İsrailli fizik bilimci Gerald İ. Schroeder şunları söylüyor: "Her parçacık, varoluşun her yönü, bir bilginin ifadesi gibi gözüküyor. Bu bilgiyi, beyinlerimiz ve zihnimiz sayesinde fizik dünya gibi algılıyoruz.

... (Evrendeki) farklılıkların arkasında yer alan bir ortak payda vardır... Kuantum fiziği şimdi bizim şu garip sonuca ulaşmamıza neden oluyor ; " evrendeki bütün parçacıkların, kendilerini birbirlerinden ayıran mesafeye bakmaksızın, aynı anda ortak bir bilince sahip oldukları anlamına gelmektedir".
Evrenin bir köşesinde ortaya çıkan bir gelişme, evrenin diğer ucundaki ve bu iki nokta arasındaki bütün gelişmeleri de etkileyebilr.
Birbirinden muazzam mesafelerle ayrılmış parçacıklar arasındaki ilişkiyi evrensel bir bilinçlilik açıklayabilir."

Hologram teorisinin felsefe ile bütünleşmesinden sonra sanırım (yada kendi adıma ) en heycan verici olay kuantum fiziğinin felsefe ile bütünleşerek bize ışık tutması.
Fikirlerinizi , bilgilerinizi paylaşın.
Epeydir Kuantum teorisinin felsefe üzerine etkisi yada aydınlaması ile felsefedeki değişikliği ile ilgili bir yazı hazırlıyorum.
Amatör bir bilim kurgu yazarı olarak benim için tamamiyle felsefeye ait bir yazı yazmak heycan verici , fikirleriniz son derece yardımcı olur.

dinler tarihinin tüm süreçleri boyunca hiç bir şekilde bilimin analiz sentez süreçlerinde kendine etkin bir ispat donesi bulamamış olan vahiysel statikler
her nedense kuantum fiziği söz konusu olunca konunun henuz tam olarak açıklanabilirlik yönündeki bulanık detaylarına " tanrısal bilinç " montajlamak istiyorlar bunun farkına varmanızı beklerim

--- Gerçek Oralarda bir yerde ----