|
bugün bambaşka bir hükümetimiz olsaydı eminimki bu dinci görüş daha hafiflemiş olurdu. ama ne yazıkki hükümet aynen devam,aziz nesin haklıymış gerçekten... bugün türbanın bir siyasi sembol olması ve dinin meclise kadar girmesi çok acı. minübüste giderken bile 10 bayandan 8'i türbanlı,yaşlıları saymıyorum bile çünkü onlar geleneklerinden takıyorlar,siyasi görüşlerinden değil...
aslında bir karşı görüş olması her zaman iyidir. onlara bakarak kendi görüşünüzün ne kadar iyi olduğunu anlıyorsunuz. yanlışları görmek insana mücadele gücünü daha çok veriyor...
dinci baskı konusunda,aslında gerçekten iyi niyetli,düzgün dincilerde var. kimseye zararları yok. ancak bazıları varki onlar bu dünyadaki en aşağılık insanlardır... örneğin; benim babam ben küçükken,cuma namazına giden bir adamdı. ama cami imamının dini kötü bir şekilde kullanıp millete baskı yaptığını görünce bi daha değil o camiye,hiçbir camiye adım bile atmadı. işte böyle yobaz insanlar,iyi niyetli,dinlerini kimseye zarar vermeden yaşamak isteyenleride soğutuyorlar. eğer ogün babamla beraber cemaatin yarısı ordan ayrılsaydı,o imamda ne halt yediğini anlar ve belkide daha düzgün davranırdı. ancak ne yazıkki imamı ''o herşeyi bilir'' diye gösteren geri kafalı halk,imama destek veriyor. ve bu durum böyle devam ettiği sürece,dini baskıda hep devam eder. bu baskıya karşı toplum halinde karşı çıkılmalıdır,başka bir çare yooook.
|