Alıntı:
fatsalı´isimli arızadan alıntı
empati yapın bence...
belki dinini yani inancını {dinci değil} yaşamak isteyen insanları biraz anlayabilirsiniz...anladığınız zaman başınıza gelenin baskı değil ,onlar gibi yaşayamamanın ya da onların yaptıklarını yapmamanın ezikliği olduğunu görürsünüz...
siz inandığınız gibi yaşar ve saygı sınırlarını zorlamazsanız kimse size baskı kurmaz ...ama bu ülkede müslümanlar hala inandıkları için baskı görüyorlar...
sizin sözleriniz ise bence devekuşunun başını kuma gömmesi ile eşdeğerdir..
|
ben ramazanda oruç tutanlara ve tutmayanlara saygı duyarım, böyle olmak da zorunda zaten.
ama ben oruç tutmaz isem, bana da saygı gösterilmesini beklerim.
saygı tek taraflı olmaz. tek taraflı olursa o "biat" olur.
ben oruç tutmuyorsam, en radikal ve en sivri insanın yanında olunca da ondan saygı beklerim. saygı duyması gerekir.
ben ramazanda herhangi bir sokakta sigara içerken oruç baskısıyla (bu bakış ve konuşma ile bile olsa farketmez, sonuçta baskıdır) karşılaşıyorsam bu doğru değildir.
bu ülkede müslümanlar baskı görmüyor. (bu, senin gibi düşünenlerin ağzındaki en güzel sakız. mazlum sakızı. çğnenip duruyor sürekli)
müslümanların üstünden dini kullanarak kazanç sağlamaya çalışanlar baskı ve tepki görüyor.
ikisini birbirinden ayırmasını bileceksiniz.
bu ülkenin dindar insanla sorunu yok, dinci ile sorunu ve kavgası var, ve de olmaya devam edecek.
herkes inandığı gibi yaşar ve kendi gibi olmayana dolaylı-dolaysız baskı yapmaya kalkışmazsa, kavgasız gürültüsüz yaşarız.
camide ibadetini yapabiliyormusun? evet
oruç tutabiliyormusun? evet
Kuran kurslarına (yasal ve yasadışı olanlara)gidebiliyormusun? evet
ilahiyata gidebiliyormusun? evet
sokakta başörtüsü ve türbanla gezilebiliyormu? evet