Tekil Mesaj gösterimi
  #17 (permalink)  
Alt 11-01-2008, 14:13
Tenere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tenere Tenere isimli Üye şimdilik offline konumundadır
harvester

Bu konuyu tartışmak hoşuma giden birşey değil(müslümanların haram olmadığı için çıkıp hayvanları öldürmesinden ciddi ciddi endişe ediyorum) islamda helal ve haram sadece yemek fiili ile ilgili değildir.Örneğin seks konusunda da helal kılınmasından bahsedilir.(kuranın canlının en temel ihtiyaçları olan beslenme ve seks üzerine bu kadar çok yorum yapması da ayrıca ilginçtir bence)Benim de bildiğim kadarıyla domuz eti, leş kan,allahtan başkası adına kesilen kurbanlar ve alkol dışında hiçbirşeyi yemenin, içmenin haram olmadığı belirtilmiştir kuranda.Mekruh konusuna gelince kuran kaynaklı bir konu değildir.mezhep imamlarının ortaya attığı bir konudur ve kendi aralarında bile neyin mekruh, neyin haram, neyin helal olduğu konusunda anlaşamamaları da ilginçtir.

''O size ancak şunları haram kıldı: Leş, kan, domuz eti ve Allah’tan başkası adına kesilmiş olan. Fakat kim kaçınılmaz şekilde mecbur kalırsa; saldırmamak ve zorunluluk sınırını aşmamak şartıyla. Çünkü gerçekten Allah bağışlayandır, merhamet edendir.''
Nahl Suresi 115. ayet kuran
Ki mecbur kalırsan onları da yemende sakınca yok diye belirtmiş zaten.
''De ki: Ne oldu size de Allah’ın size rızık olarak indirdiği şeylerden bir haram yaptınız bir de helal? De ki: Allah mı size izin verdi, yoksa Allah’a iftira mı ediyorsunuz?''
Yunus Suresi 59. ayet kuran

Ayrıca bildiğim kadarıyla kuranda insan eti yemek de haram değildir.Örneğin inanmayanların bazı organlarını kesmeyi emrediyor kuran ve kesilen organların(el-ayak gibi) ne yapılacağı, yenilip yenilemeyeceği hakkında bir yorum yapma gereği duymuyor.Neyse daha fazla iğrençleştirmeyeyim ben konuyu.

I am an antichrist and I am an Anarchist...don't know what I want but I know how to get it.I wanna destroy the passer by cos I..I wanna be ANARCHY ! in TURKEY.

Konu Tenere tarafından (11-01-2008 Saat 14:17 ) değiştirilmiştir..