Tekil Mesaj gösterimi
  #16 (permalink)  
Alt 11-01-2008, 11:24
maria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
maria maria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...

Alıntı:
Tenere´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Kedi kesmek haram mıdır peki herhangi bir kitapta?Kuranda biz size haram kılınanlar dışındaki herşeyi helal kıldık manasında bir demeç bile yer alır bildiğim kadarıyla.Kedi kesmek haramdır demiyorsa helaldir demektir ki ben haramdır dediğini görmedim.
Kur'anın menşeinin Arabistan olduğu öngörülürse ve o dönemde oradaki hayvancılık faaliyetleri göz önüne alınırsa tabii ki İslamiyette eti "helal" ya da "haram" olan hayvanlar da belirtilmiştir. Örneğin bir Kore'de ya da Çin'de yazılsaydı Kur'an muhtemeldir ki kedi ya da köpek eti kutsanacak ve dini ritüel için önerilecekti. Geviş getiren, otçul, bilmem kaç toynak ve tırnaklı hayvanı Kur'an "helal" diye net bir şekilde belirtiyor. Kurbanlık için bazı yabani hayvanları yasaklıyor gevişgetiren hayvanlardan ki ticari olarak getirisi hayvan ritüele uygun görülüyor. Özetle kedinin otla beslenmemesinden ötürü yenmesini haram kılan kaideler var.
"Kesmek" fiiliyle ilgili boş yere hayvan katli gibi düşünülürse "mekruh"tan sayılıyor olabilir, kesin "haram" mıdır ben de bilemiyorum...

Tüm canlıların birincil dürtüsü, güdüsü "hayatta kalmak"; korunarak ve beslenerek.
Beslenmenin/korunmanın dışında bir amaçla bir diğer canlıyı öldürmek akil varlık işi, ki akilliğini de sorgulamak lazım elbette. Hiç zevkine hayvanların avlandığını gördünüz mü? Ya savunma amaçlıdır ya da beslenme. Bizde kimi beslenme/korunma dışında nedenler için canlı öldüren cinsteniz; kuş öldürüp de içini dolduran avcıların da satanistlerden pek farkı yok gibi. Hoş satanizmde kedi kesme ritüeli kesin olarak var mıdır bilmiyorum, açıkçası çok da ilgilendiğimi söyleyemem.

Konu maria tarafından (11-01-2008 Saat 11:40 ) değiştirilmiştir.. Sebep: ekleme