Alıntı:
Erdoğan´isimli arızadan alıntı
Evvelce de arz etmiştim; "Sanalda adamlık" peşinde değilim.Benimle aynı çizgi de olsun ya da olmasın insanlardan bir şeyler öğrenmeye ve şimdiye kadar öğrenebildiklerimi de, paylaşmaya çalışıyorum. Bir arkadaşa cevaben yazdığım gibi düşünebilmenin ağırlığının farkında olanlar, çilesini çekenler, başkalarıyla alay etme hafifliğine tenezzül etmezler. Diğer insanların zaaflarını, kendilerine basamak yapmazlar. İnsanın sırtına basarak, onu çiğneyerek elde edilen yükselme, psiko/sosyal anamda belli ölçü de menfaatler sağlıyor gibi görünse de, insan olabilmenin erdemleri açısından son derece alçaltıcı bir davranıştır. Bunu yapanlar hep baskısını hissettikleri aşağılık duygusunu "Bilimsel görünme"(!) çabasında törpüleme gayretinde, eski deyimle nefsini, günümüzde ki kullanıldığı biçimi ile ego'sunu tatmin için uğraşanlardır.
.
|
Erdoğan eğer bana söylemek istediklerin varsa; ya bana özel mesaj yazarak yada konular içerisinde beni hedef alarak yazdığın mesajlarında açıkça şahsıma yazdığını ifade etmeni beklerdim.Hani nefs=ego noktasına kadar dedim ki: yok ya Erdoğan beni kastetmiyor bilimsel görünme çabasında, insan olmanın erdemleri açısından alçaltıcı bir davranış içerisinde, psikososyal menfaatler sağlayan falan derken.
Benim hakkımda istediğin gibi düşünebilirsin ve istediğini söyleyebilirsin.Bunu direk de ifade edebilirsin dolaylı, kaypak, eskilerin deyimiyle namertçe de yapabilirsin, kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla tavrıyla da.
Ama şunun sen de farkındasındır eminim ki; ne kendini anlatman, nasıl biri olduğunu yada nasıl biri olmadığını anlatmaya çalışman bir anlam ifade eder okuyan insanlara satırlarca, paragraflarca, ne de şu şöyle biridir, bu da böyle biridir demen herhangi biri hakkında.Sana iki şey söyleyeceğim.Birincisi insanları hedef göstermek, etiketlemek, sprey boyayla kapısını işaretler gibi işaretlemek, ''aha bu gominist'' yada ''aha bu anarşit'' demek ve benzeri davranışlar benim bildiğim(senin daha iyi bildiğini sandığım) hiçbir toplumun, ideolojinin ahlak(senin sahip olmakla övündüğün, benim mutlakiyetine inanmadığım) değerlerinde hoş karşılanan davranışlar değildir.Kısacası kendini yalanlarken yazdıkların ne ifade eder?do as I say, not as I do diyorsun.
İkincisi bırak seni insanlar övsün yada yersin, kendini acındırmaya yada sevimli göstermeye çalışmakla ne aklı başında kimse sana acır ne de duygu sahibi kimse seni sever .Kendini direk olarak anlatmaya, açıklamaya, ifade etmeye çalışmaktan vazgeç(ben aslında, ben ile başlayan kaç cümlen olduğunu sayar mısın bir ara egodan bahsetmeden önce).Düşünsel, zihinsel faaliyetlerinde her hangi bir arızan yoksa eğer, düşüncelerini anlat sadece bir şeyler anlatmak istiyorsan.İki demiştim de 3 oldu(yazmayı kesmesem 666'ya kadar yolu var aslında).Üçüncüsü de somut çözüm, somut çözümden bahsediyorsun.Hangi sorun için çözüm önerisi istiyorsun.