Alıntı:
Mental´isimli arızadan alıntı
Henüz çok erken bu yüzden hayır oyu kullandım.
Neden eyalet sistemine sıcak baktığımıda açıklayayım. Toplanan verginin iller ve bölgeler arasında adaletli bir şekilde dağıtıldığına inanmıyorum. Benim vergilerimle bir taraflarda tatil köyleri, fabrikalar v.s yapılırken kendi bölgeme çivi çakılmıyor. Vali, emniyet amiri, milli eğitim müdürü Ankara tarafından benim ilimin onayı alınmadan atanıyor. Bu ve buna benzer konulardan dolayı eyalet sistemine sıcak bakıyorum. Ama dediğim gibi ülkem henüz buna hazır değil.
|
Sizin bu dile getirdiginiz sikayetler Turkiye'de Eyalet sisteminin olmamasindan kaynaklanmiyor; yonetim anlayisinin Turkiye'de bozuk olmasindan kaynaklaniyor..Yeniden iktidara gelmenin yolunun Buyuk sehirlerdeki kacak binalari resmiyete donusturmekten, sizin paranizla oralara gaz-telefon-su-elektrik dosenmesinden, iktidar partisine daha cok oy veren bolgelerin daha oncelikli turulmasindan kaynaklaniyor.
Sayin Mental, bunlarin hicbirinin sorumlusu Merkezi Yonetim degildir. Butun bunlarin sorumlusu direk olarak hukumetlerdir!
Daha gecen gunlerde
Ozdemir Ince de, Cumhuriyet'in esitlik ilkesinin nasil hukumetler, yerel yonetimler tarafindan cignendigini ortaya koyan iki yazi yazdi.
Buradan yazilarina ulasabilirsiniz:
Sadaka ve avanta demokrasisi
AKP demokrasiyi öldürüyor