Tekil Mesaj gösterimi
  #23 (permalink)  
Alt 09-01-2008, 15:13
Uzak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Uzak Uzak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
über-arıza-mensch

Alıntı:
Erdoğan´isimli arızadan alıntı Mesajı göster

Bunu yapanlar hep baskısını hissettikleri aşağılık duygusunu "Bilimsel görünme"(!) çabasında törpüleme gayretinde, eski deyimle nefsini, günümüzde ki kullanıldığı biçimi ile ego'sunu tatmin için uğraşanlardır.
Bu kötü (!) eylemi yapanlar egolarını tatmin etmek için uğraşıyorlar da diğerleri ne yapıyor ? Ego üstünden atlanabilir bir yanımız mı ?

"Aşağılık kompleksi" terimini psikoloji bilimine kazandıran Alfred Adler'e göre "Üstünük kompleksi" taşıyanlar da dahil aşağılık kompleksi perspektifinden açıklanabilirler . "Güç"lü insanlara gücünü kazandırması açısından olsun , bireysel ve toplumsal gelişimi açıklama da olsun aşağılık kompleksi epey kullanışlı bir araç .

1. Dünya Savaşından sonra Almanların aşağılık kompleksinin faşizme kayması , nazizimle üstünlük kompleksine varması ... eşşek gibi çalışıp ve bedel ödemekten kaçmamaları da toplumsal "aşağılık kompleksi" ile açıklanabilir .

Cioran'a görede gelişen ve gelişkin olan ahlaksızın önde gidenidir .

Gelişimi ahlaklı-ahlaksız diye ikiye ayırıyor ve ahlaksız yöntemi aşağılık kompleksine ve ego tatminiyle ilişkilendiriyorsunuz ama bence HER insan egoisttir . Sadece tarzları farklıdır . Son kertede ahlak da yoktur.

Sitede yazan insanlarda bana göre en başta kendilerine hava atan , yazdığı iyi bir yazı , ya da beğenilen bir yazısı karşısında özgüven tazeleyen , dışarda değil sanalda bunu yapması itibari ile de yenik ya da güçsüz düşmüş insanlardır .

Yoksa siz ulvi ve doğruluğundan mutlak suretle emin olduğunuz doğruları insanlığa bu site vasıtasıyla duyurmak gibi bir misyon peşinde olduğunuzdan mı buradasınız ?

Ben de herkesi kendim gibi sanıyorum yahu !

Kendi tikel gerçeğim odur ki ne zaman "gücümü" arttıran gelişmeler olsa siteye giremez oluyorum . Bir o kadar dışa dönük ve aktifim . Ne zaman ki gücüm azalmaya başlar, yorgunluk emareleri kendini göstermeye başlar ; sanala döner , gevezelikle (bla bla ) kendimi eğlendiririm(/dinlendiririm) .

Tabi genellememek lazım . ( "Tüm genellemeler yanlıştır" paradoksu... ) Ben sizin de benden öz itibari ile farksız olmadığınıza İNANIYORUM .

Saygılarımla ...

Sıkıntı, gerçekliğe sinmiş hiçliğe dayanır . - Kierkegaard -