Alıntı:
Erdoğan´isimli arızadan alıntı
Bunu yapanlar hep baskısını hissettikleri aşağılık duygusunu "Bilimsel görünme"(!) çabasında törpüleme gayretinde, eski deyimle nefsini, günümüzde ki kullanıldığı biçimi ile ego'sunu tatmin için uğraşanlardır.
|
Bu kötü (!) eylemi yapanlar egolarını tatmin etmek için uğraşıyorlar da diğerleri ne yapıyor ?

Ego üstünden atlanabilir bir yanımız mı ?
"Aşağılık kompleksi" terimini psikoloji bilimine kazandıran Alfred Adler'e göre "Üstünük kompleksi" taşıyanlar da dahil aşağılık kompleksi perspektifinden açıklanabilirler . "Güç"lü insanlara gücünü kazandırması açısından olsun , bireysel ve toplumsal gelişimi açıklama da olsun aşağılık kompleksi epey kullanışlı bir araç .
1. Dünya Savaşından sonra Almanların aşağılık kompleksinin faşizme kayması , nazizimle üstünlük kompleksine varması ... eşşek gibi çalışıp ve bedel ödemekten kaçmamaları da toplumsal "aşağılık kompleksi" ile açıklanabilir .
Cioran'a görede gelişen ve gelişkin olan ahlaksızın önde gidenidir .
Gelişimi ahlaklı-ahlaksız diye ikiye ayırıyor ve ahlaksız yöntemi aşağılık kompleksine ve ego tatminiyle ilişkilendiriyorsunuz ama bence HER insan egoisttir . Sadece tarzları farklıdır . Son kertede ahlak da yoktur.
Sitede yazan insanlarda bana göre en başta kendilerine hava atan , yazdığı iyi bir yazı , ya da beğenilen bir yazısı karşısında özgüven tazeleyen , dışarda değil sanalda bunu yapması itibari ile de yenik ya da güçsüz düşmüş insanlardır .
Yoksa siz ulvi ve doğruluğundan mutlak suretle emin olduğunuz doğruları insanlığa bu site vasıtasıyla duyurmak gibi bir misyon peşinde olduğunuzdan mı buradasınız ?
Ben de herkesi kendim gibi sanıyorum yahu !
Kendi tikel gerçeğim odur ki ne zaman "gücümü" arttıran gelişmeler olsa siteye giremez oluyorum . Bir o kadar dışa dönük ve aktifim . Ne zaman ki gücüm azalmaya başlar, yorgunluk emareleri kendini göstermeye başlar ; sanala döner , gevezelikle (bla bla ) kendimi eğlendiririm(/dinlendiririm) .
Tabi genellememek lazım . ( "Tüm genellemeler yanlıştır" paradoksu... ) Ben sizin de benden öz itibari ile farksız olmadığınıza İNANIYORUM .
Saygılarımla ...