09-01-2008, 11:18
|
 |
kızıl arıza Багэр
|
|
|
|
Alıntı:
maria´isimli arızadan alıntı
Otoriteler (peh!) şiirde üç noktayı da, noktalama işaretlerini de pek tasvip etmezler.
Harf bir simgeyse, noktalama da aynı ölçüde değil mi? Şiirde noktalamaysa, harfle, kelimeyle, cümleyle ifade edemediği acziyette, ozanın kaçışı olabilir mi?
Güçlü şiirlerde noktalamaya gerek duymuyor ozan. Ve evet Ebrulî her ne kadar hürlük alanlarımızdan olsa da yerli yersiz noktalamayı ben de beğenmiyorum. Adeta, oburca yediğim yemekte çıkan kıl gibi duraklatıyor beni.
Kullanmıyor muyum? Eskisi kadar çok değil, eskiden ifade yeteneğin daha betermiş demek ki diyorum.
|
otoriteler ne zamandan beri edebiyatın içeriğin bırakıp ta dilbilgisi kurallarına önem vermeye başaldılar...ilginç...ayrıca kendi adıma söyliyeyim noktalarla fazla haşır neşir olmamı bir kaçışa bağlayamadığım gibi bir gereklilikte dahilinde değildi...sadece el alışkanlığı,bir mola anı bile değil...neyse alıntıyı fazlaca üzerime almak ta doğru değil sanırım,sadece bir özeleştiri olarak alınız bu son yazdığımı...
Bazen diyorum atayım kendimi aşağıya....Bazen de diyorum niye atayım kendimi aşağıya!!
Кызыл Багэр
|