|
Sn Fenasi,
Maksadım ne aşağılamak ne de alay etmektir. Konuları kişiselleştirmeyi hiç sevmediğim gibi, düşünebilen insanlara hasım olmayı değil, aynı düşüncede olmasam da, paylaşmayı seçerim. Mesajınız fazla heyecanlı, aceleci ve ön yargılı geldi. Benim maksadım bir "hedef kitle" değildi. İçinde yaşadığı şartların zorlaması, bir aidiyet duygusunun tetiklemesiyle sadece kendisin birey olarak ıspatlama gayreti taşıyan kişilerin, şekilciliğini kastetmeye çalıştım. Ne fırça bıyığa kafamı takarım, ne de sigara içene.
15 yaşımdan 30 yaşıma kadar devrimci düşünceyi benimseyen insanlar içerisinde kaldım. Bu 15 senenin ilk beş yılı sola özenti, son on yılı da Marx'ı Lenin'i, Weber'i okuma ve arştırma ile geçti. Uzun bir süre devrimci düşünceleri kabul eden, yaşamaya çalışan birisi olarak, gerçek devrimci ile "Arazi"ye uyan küçük burjuva/lunpen, salon "Devrimci"lerini birbirinden ayırd edebilecek durumdayım. Sonra tamamen kendi tercihimle şimdiki düşüncelerimi içeren yolumu çizdim.
Düşünebilmenin ağırlığını, çilelerini, ilikerine kadar hissedebilmiş insanlar, alay etmenin hafifliğine sığınamazlar.
Yanlış anlaşılmaya mahal vercek sözlerim oldu ise, sizden özür dilerim.
Saygı bizden.
İnsanı parantez içine alarak gelişen her sistem, çökmeye mahkûmdur.
Konu Erdoğan tarafından (08-01-2008 Saat 15:54 ) değiştirilmiştir..
|