Alıntı:
Erdoğan´isimli arızadan alıntı
68 kuşağı Birinci sigarası içerdi.!
Şaka bir tarafa, ezilenleri sömürüden kurtarmayı amaçlayan blinçte birisinin, kendisini sigaranın tahakkümünden kurtaramaması durumunu nasıl açıklayabileceğini sormuşsunuz. Sormuşsunuz da, biz de devrimcilik, bir kaç kitap okyup, devrik cümleler kurarak konuşmak ile, fırça bıyıkla olunca, aldığınız bu tepkilere hayret etmemeniz gerekir.
|
Sn. Erdoğan, bizde devrimcilik derken tanımladığınız o insanlarla birebir tanışmış olmanın verdiği bilgi ile size bu mesajı yazıyorum.
Kendini Allaha adıyan birisinin içtiği sigara kadar yada kendini siyasal bir mevzuya adayan birisi kadar sigaranın tahakkümünde bulunan birisi kadar söz sahibidir ezilenleri kurtarmayı amaçlayan birisi. Ne eksik nede fazla.
Siyasal sistemi aşağılamak ile karşınızdaki kişiyi aşağılamak arasında çok büyük bir fark olmasına rağmen sizin ''bir kaç kitap okyup, devrik cümleler kurarak konuşmak ile, fırça bıyıkla olunca'' cümleniz tezat oluşturmaktadır...
Fırça bıyık ile her ne kadar Stalin'i çağrıştırıyor olsanızda söyleminizde, benim aklıma tanıdığım o güleç yüzlü fabrika işçileri gelir nedense, işin garibi okudukları son kitap ilkokuldaki bir temrin olsada onların. Yercesine içtikleri sigaranın kabahateni onlara yüklemek ise cahilliktir derim ben kanaatimce...
Sizin yağlı avuçlarınızı kaşındıran tepkisel mesajlar ise ancak başka bir semptoma delalet edebilir kanaatimce çünkü burda gösterilen tepki değil tartışmadır.
Devrik cümleler kurmak bahsine gelince, kasımpaşa edebiyatı ile kendine bir jargon yaratan Şeriatın sesi ile kastettiğiniz işçi arasında dağlar kadar fark vardır. Devrik cümleler o fırça bıyıklı işçinin güncel konuşma dili iken nedense sizin tarafınızdan alay konusu edilmiştir.
saygılarımla