Tekil Mesaj gösterimi
  #109 (permalink)  
Alt 07-01-2008, 08:58
Tenere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tenere Tenere isimli Üye şimdilik offline konumundadır
harvester

Alıntı:
anarko1000´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
tenere hala inançlı kardeşlerimize akıl çıkışlı cevaplar vermeye çalışıyorsun, sen ne söylersen söyle her birey bilgisi dahilinde kavrama yetisine sahiptir boşa parmaklarını yorma.........

dinsel inanç kavramı eldeki bulgulara göre yaklaşık olarak M.Ö. 15.000' e tarıma geçiş yapmış toplu-yaşam gruplarına kadar gitmekte. Çok daha önceye dayandıran paleoantropologlar ve paleoarkeologlar var ama genel kanı bu bildiğim kadarıyla.... demek istediğim bilimsel bilgi bu hızla artmaya devam ederse yaklaşık bir (300 - 1000) yıla kalmaz din çıkışlı tanrı olgusu tarihsel bir kavram olarak insan popülasyonlarına öğretilen bir konu olacaktır.

O yüzden boşuna kasma kendini, daha insanoğlu bir bütün olarak o seviyeye gelemedi; üretim-tüketim ilişkileri, egemenlerin devlet(ler) aygıtını elinde tutması o aygıtın dine ihtiyacı olması vb. nedenlerden dolayı.
Bir deniz yıldızı hikayesi vardır..tam hatırlamasam da şöyle birşeydi:
Bir kişi sahilde gel-git sonucu suyun dışında kalmış deniz yıldızlarını toplayıp denize atıyor.Başka biri gelip bu yaptığının ne önemi var ki Dünya'nın her yerinde milyonlarca deniz yıldızı şu anda ölüyor diyor.Diğer kişi de elindeki deniz yıldızlarından birini gösterip ''Bu yaptığımın Dünya için bir önemi olmasa da elimdeki deniz yıldızı için çok büyük önemi var'' diyor.
Aslına bakarsan benim çok da umurumda mı insanları uyandırmak,bilimsel gerçek ile bilim dışını ayırmalarını sağlamak...bazen.

I am an antichrist and I am an Anarchist...don't know what I want but I know how to get it.I wanna destroy the passer by cos I..I wanna be ANARCHY ! in TURKEY.