Tekil Mesaj gösterimi
  #106 (permalink)  
Alt 07-01-2008, 01:34
sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sangre sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
_b/s/en s/b/enim *

Alıntı:
Tenere´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
Her ikinizin de aslında bahsettiği şey şudur: ''Hiç birşeyi bilemem... bilsem de anlayamam...anlasam da anlatamam.''
Bu söz ne ifade eder?Bana hiç bir halt ifade etmez.İdealist felsefenin bakış açısını özetleyen bir sözdür.Realiteyi, bilimi görmezden gelen, yok sayan, hayata karşı baştan yenik, yansımalar dünyasında yaşadığını zanneden insanların düşüncesinin özetidir.Yada başka bir deyişle Kant'ın dediği gibi gözlerini kapattığında kendisi dışında herşeyin yok olduğunu düşünen insanların gözü kapalı yürürken bir direğe kafayı vurduklarında çıkan TINNNnnnnnnnnnnn sesidir.

Peki siz eminmisiniz böyle olduğundan .. ?? .. duyu organlarınıza ne kadar güveniyosunuz..?? .. neden hayat hakkında hiç bişey bilmiyoruz.. yada bişiler bilsek bile bizim bildiğimizin doğru olduğunu başkalarına anlatamıyoruz.. insanlar salak mı doğru bilgiye ulaşmak varken .. reddediyolar.. çünki onlar senin benim gibi hissetmiyolar.. sende onlar gibi hissetmiyosun.. hangi bilginin gerçeklik olduğunu nası anlıcaz.. ben benim ki doğru diyorum siz ne diyosunuz..??

Bin gölge, bin ağaçtan, bir güneşin gölgesidir.. _/ *

_gölge'li/ *