|
İnanç sahibi bir insanın pğenceresinden bakıldığında denirki, Allah'ın varlığına her insanı inandırmak mümkün olabilse idi, bunu peygamberler başarabilirdi.Mühim olan insanlar ister inansın ister inanmasın, birbirlerinin özgürlük alanarına müdahelede byulunmamalarıdır. Bunu yapabiliyorsak eğer, fertlerin inançlı ya da inançsız olmalarının hiç kimseyi enterese etmemesi gerekir.
Bir sayın üye de, "hahaha ! yav inanç dünyası programına dönmüş bu site . bu arkadaşlar fetullah gülen tarafından finanse ediliyorlar herhalde . peki soruyorum size madem bu kadar dindar , bu kadar mutaassıpsınız o zaman tekrar ediyorum adı "ANARŞİST" olan bir sitede ne işiniz var. Gidin islami sitelerde görüş beyan edin , oralarda mücahitlik yapın burda da kimseyi gereksiz savlarla oyalamayın..." buyurmuşlar.
1970 li yıllarda memlekette sağcı ve solcular etkin oldukları alanlarda "Kurtarılmış bölge" ler ilan etmişlerdi. Meselâ bir sağcı sol görüşlülerin yoğun olduğu şehre giremez, aynı şekil de bir solcu da, sağcıların mekanlarına adım atamazdı.
Bu ne kadar sığ bir düşüncedir ? Adı "ANARŞİST" diye siteye girenlere için de bir kimlik kontrolü yapın bari... Ben kendi adıma konuşuyorum. Hiç bir grup, cemaat veya tarikatın adamı değilim.Herhangi bir "mefaat" kaygusu taşıyarak da gelmedim. Google'da yazabileceğim, tartışabileceğim bilgi paylaşım forumları ararken, sitenin adına rastladım. Biraz göz attıktan sonra üye oldum. Beğendiğim özelliği ise, başka forumlar da üyelerin birbirlerine ağıza alınmayacak hakaretlerine göz yumulur iken, burada bir tartışma seviyesi tutturulduğunu gördüm. Bu durumdan cesaret alarak üye oldum. Bir kaç gündür de düşüncelerimi yazıyorum. Kimseye çatmadan, kırmadan ve hakaret etmeden... Propaganda veya "Cihad"da yapmıyorum. Demokrasiler de temel unsur çok sesliliktir. Klasik batı müziği çok sesli olduğu için doğu müziğinden üstündür. Her insanın aynı düşünceyi savunduğu bir site de fikir paylaşmanın tadı -tuzu olmaz.
Ben bugüne kadar ne öğrenebildiysem, düşüncelerime zıt fikirler taşıyan insanlar ile fikir paylaşımlarından öğrendim. Çünki onlar, sorularıyla/fikirleriyle benim düşüncemi daha iyi öğrenmeme,körü körüne değil de daha mantıklı düşünmeme sebep oldular.
Eğer bir üyenin kendisinden hoşlanmıyor ve yazdıklarını beğenmiyorsanız; okumaz, kaale almazsınız olur biter. Bu aşağılama/hakaret ve düşmanlık neden ?
İnsanı parantez içine alarak gelişen her sistem, çökmeye mahkûmdur.
|