Ne tanrı ne devlet aşk aşk hurriyet ..
Tenere hocamın köy imgelemesine biraz takıldım.
Anarşizm tüm insanların özünde iyi olduğunu kabul eder ve der ki; insan doğası saftır, iyidir, masumdur. Onu kötü yapan din, sınıfsal farklılıklar, mülkiyet ve en başta da devlettir. Suçu ve suçluyu devlet yaratır. Suç toplumsal bir kavramken devlet bunu bireyin üzerine yıkar. Bakınız günümüz insanı din, iktidar, mülkiyet ve devlet gibi sistemlerle beslenen kin ve hırsları ile kirlenmiştir. Bahsettiğiniz gibi bir köy düşünürsek 5 kaplan gücündeki kardeşimiz özünde iyi olduğundan, gönüllülük esası ile bu gücünü olumlu bir çaba için sarf edecektir. Sanmıyorum ki aklına bir ibnelik gelsin. Çünkü insanlıktan çıkması için bir sebep yoktur. Tabi içerisinde yaşadığımız sistem bizi o kadar yozlaştırmış ki bunlar bize anlaşılmaz geliyor.
Yaşadığımız sistemde düzen var. Düzenin olduğu yerde de düzülen..
"Beni tanıyan herkesin size söyleyeceği gibi, makbul biri değilim. Kötü adamı sevdim hep, kanunsuzu, hergeleyi. İyi işleri olan sinek kaydı traşlı, kravatlı tiplerden hoşlanmam. Ümitsiz adamları severim, dişleri kırık, usları kırık, yolları kırık adamları. İlgimi çekerler. Küçük sürpriz ve patlamalarla doludurlar. Adi kadınlardan da hoşlanırım; çorapları sarkmış, makyajları akmış, sarhoş ve küfürbaz kadınlardan. Azizlerden çok sapkınlar ilgilendiriyor beni. Serserilerin yanında rahatımdır, çünkü ben de serseriyim. Kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, kural sevmem. Toplumun beni şekillendirmesinden hoşlanmam."
|