Tekil Mesaj gösterimi
  #2 (permalink)  
Alt 27-02-2007, 21:40
detays detays isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...Dengesiz...

Kampanyaya geçerken elli kez sormuştum "peki geri dönerken bir zorluk olacak mı ?", "yine telefondan arayıp aynı işlem ile dönebilecek miyiz ?" karşıdaki ses "EVET" demişti.

Neyse 6 ay* geçti ve geri dönüş süreci süpriz şekilde değişti.
Neymiş efem dötünü kaldırıp telekom müdürlüğüne gidiceksin ve bir kağıda bir kaç karamaladan sonra işlemin gerçekleşmiş olacak.

Nedir bu şimdi ?
Resmen işgüzarlık. Telekomun attığı kazık yetmiyormuş gibi, soktuğu kazık yetmiyormuş gibi bir de geri dönüşte böyle bir hile ve işgüzarlık yapıyorç.
Tabi millet unutsun ya da üşensin gitmeye. Öyle olsunki 1 ay sonra faturayı sokalım mantığı.

Millet 2mbit bağlantıya bakmaz iken biz 1mbite geçtiğimizde ailecek ( akrap, eşki vs. ) sevindirik olup 100kb diyen hız skalasını çocuklar gibi lk günler takip ediyorduk.

6 ay bağlanınca alıştu bünye tabi hıza ve konfora. İnsan konfora alışınca birdaha eskiye dönmesi zor olur derler. Bu her alanda geçerli.
Zira 1mbitte iken ortalama olan 100kb download hızı 50'nin altına düşse çıldırırdım. Yada downloadı iptal ederdim.

Şimdi 1024'ten 256'ya geçince tabi rezillik ve kaplumbağa hızı olacak.
Kafası çalışan bir telekom olsa 90 milyon olan 512 bağlantı hızını en azından 65 civarında yapar.
Ve ben dahil bir çok sazan eminimki atlar ve üye olurdu o hıza.

Ama ne mümkün. Halk saf ve sesini çıkarmıyor ne de olsa. Aziz Nesin'i haklı çıkarmak için çaba sarfediyorlar; hal böyle iken Telekom niye indirim yapsım.

Ha birde faturanın yüzde 50 civarı verdi.
Bu da ayrı bir rezillik, ayrı bir soygun.

Bu arada ben bir süre kotalı kullanacağım galba. Yada yakın zamanda taşınacağız zati o zaman yeni hat alıp keyfime bakacağım.
Zira hat ananemin üstüne. Öyle olduğu için ( ki vefat etmişti ) illa mahkemeden hede hödö kağıdı istiyorlar.
Şerefsizler zorluk çıkaracak ya.
Neyse işte zaten HDD'de yer kalmadı 1024 yüzüne. Bari film indirmez indirdiğim tonlarca filmi izlerim bu arada.

Son olarak 21.yy'de bize ortaçağı yaşatan Telekomu alkışlıyorum.
Ayretten;

*: Bu arada bu 6 ay ne çabuk geçti dostlar. Daha dün gibi Olcay'la mp3 indirme muhabbetini hatırlıyorum. Zaman inanılmaz hızlı geçiyormuş ve acımazsızmış.
Telekomun bu kampanyasından bana yarayan en önemli şey bu olsa gerek.