Tekil Mesaj gösterimi
  #2 (permalink)  
Alt 01-01-2008, 11:53
naftalin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
naftalin naftalin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
teoride normalim

bilmiyorum reklamlar ilginizi çektimi bu konuda batıdaki reklamlarda direk obje görüntüleniyor. misal araba reklamın öznsi oluyor. ama doğu reklamlarında araba başka özneleinde bulunduğu bir ortamda bleki biraz da arka planda kalarak tanıtılıyor. burada da doğu ile batının arasındaki farka tanık oluyoruz. batı direk özneye yönelirken doğu özneyi bütünden ayırmıyor. bu örnek b"batı ile doğunun düşünce tarzı" kitabında yar alıyordu. tam olarak kitabın adını ve yazarını hatırlamıyorum. sadece giriş kısmına göz atmıştım kitabın. orda bir kaç sayfada gördüğüm batının özneden topluma gitmesi, doğunun ise toplumdan özneye gitmesi idi. toplum dğuda önemli, her bireyin toplum iiçin var olması gerektiği anlatılıyor. batıdsa ise önemli olan birey. dikkat edecek olursak insan hakları kaın hakları vb bireysel haklar hep batıda filizlenmiştir. ancak doğuda da toplum için yaşamanın insanın kendiliğindenliğini törpülediğini görüyoruz. sanırım her ikisinin ortası olan türkiye idi. ancak son zamanlarda hızlı bir batılılaşma (bilinçsizce) sonucunda bizler ne o ne bu olabildik. özümüzü oluşturanı unutup yeni değerlere de sığamadık.
insan akılsız da ruhsuz da yapamaz, dengesinin bulunmasıgerekiyor bence.
dağıldım yine.
pek düşünülmeyen akla gelmeyen bu hoş konu için teşekkürler..