|
ne konuymuş yahu. oku oku birmiyor. çoğuda aklımda kalmadı. azını da okumadım
soruya soru ile karşılık vermeyin denmişti ilkin ama ben yine de bir soru soracağım.
arı bal yapar. nasıl bal yaptığıda tv lerde sürekli gösteriliyor. peki arı neden bal yapar?
arının programı bal yapmaa mı endeksli? biri bize şaka mı yapmış.amma eğleniyordur ama.
bir yaratıcı var. benim inancım bu. inancımın bir ilk kısmı en azından.
insanıoğlu birşeylere inanmak zorundadır. bu inançsızlık bile olsa.
neden mi inanmak zorundayız.? iyi inanmayalım o halde. neye inanmayacaksak ve bu bir inanç olmayacak mı?
inançlar vardır. ister adını tanrı koyun ister lucifer ister ateş ister metafizik ne olursa olsun inanç vardır. bizim üstümüzde bir güç var. adını kimileri tanrı oalrak anmasa da ne olarak anarlars ansınalr bizden iyi. bunu kabul edelim. biz ki ömrümüz boyunca gördüklerimiz yaşadıklarımız duyduklarımız hissettiklerimiz ki buların çoğu öğretidir (bazıları içgüdü der yok öle bişi insanda içgüdü olmaz var derseniz bu içgüdü nereden geliyor diye sorarım) işte bunların sonucunda hayal gücümüz bile sınırlanır. söylermisiniz uzayda bizden başka hayat var mı? var ise nasıl bişidir sizce?
benim esas anlamadığım tanrı nın varlığını neden kanıtlayacağız. yıllardır bununla karşı karşıyayım. yoksa ne diye yokluğunu ispata uğraşırız varsa neden varlığını ıspata çalışırız.
bunlarla uğraşırken bişiler kaçırıyormuyuz acaba?
eğer tanrı yok un ıspatını bulan ve izah debilen olursa bana da haber verin lütfen. bakalım ne kadar sağlam dır yok un ıspatı.
var ın ıspatı ne kadar sağlamdır diyebilirsiniz ve hatta buarada bunu tartışmamızın amacı farklı da diyebilir siniz ama şu da var ki genelde insanlar kendi düşncelerini ıspatlamaya çalışır sorunukendisini değil ....
|