Tekil Mesaj gösterimi
  #23 (permalink)  
Alt 25-12-2007, 22:15
naftalin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
naftalin naftalin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
teoride normalim

siz demek bana çok zor gelirdi eskiden. şimdi ise gereksiz geliyor. sesimin tonu yüzümün şekli beden dilim, sen ya da siz kelimesini arkada bırakıyor. sen şeklinde hitap kullanmayı tercih ederim bundan rahatsız olan olursa söyler bende siz derim. bu çok zor ya da alınacak bir şey değil benim açımdan. karşımdakinin bana siz diye hitap ettiği, konuşurken resmi olduğu ama aslında dağ devirdiği durumlarla karşılaştığım için bu iki kelimenin benim için pek anlamı kalmadı. ya da şöyle diyeyim, kelimeleri kullanan kişilerin bilgisizliği nedeniyle kelimeler anlamlarından uzak kaldılar. önemli olan samimiyet ile laubaliliği birbirine karıştırmamak benim için.
eskiden siz kelimesi resmiyet, saygı, mesafe ifade ederdi. insanlar her konuda olduğu gibi bu konuda da dengeyi bozdular. ondan derim ki arada saygısızlık olamdığı müddettçe bana ne dendiği beni bağlamaz. deli de deseler ses tonunu tanıyorsam döner bakarım gülümseyerek. karşı taraf için önemliyse sen siz kelimesi ona göredavranırım. ufak bir şey için savaş çıkarmaya gerek yoktur benim için.