|
Sayın philosophiaperennis bende farkındayım duyu organlarının yanıltıcı olabildiğini bende duyu organlarıma güvenmem.Bende bilirim kedinin denizi siyah beyaz gördügünü bizim mavi gördügümüzü ve hangisinin doğru olanı olduğunu bilemeyiz elbette.Fakat siz ısrarla söylemek istediğim şeyi anlamamakta diretmekte ve benim duyu organlarıyla algıladıgımız herşeyi dogru kabul ediyormuşum gibi bir tavır almaktasınız.Siz ruha inanıyorsanız O zaman bende yedi başlı ejderlerin olduğuna inanıyorum bu ejderler duyu organlarıyla hissedilemiyor desem kim bana kanıtlayabilecek bu yedi başlı ejderlerin olmadığını?Kimse kanıtlayamaz!Demek istediğim yedi başlı ejderlerin olmasıyla yada marsta duyu organlarıyla hissedilemeyen eşşeklerin olmasıyla sizin içimizde hissedilemeyen bir ruhun olduğunu iddaa etmeniz aynı oranda bir iddaa olur.İkisi hakkındada birşey bilemeyiz.Çünkü sizi bilmem ama bana göre doğru bilgiye ne akılla ne de duyu organlarıyla ulaşabiliriz özelliklede konu metafizikse.Ben nasıl şimdi uydurduysam (hissedilemeyen eşşekleri).Peygamberlerde hissedilemeyen ölümden sora bedenimizden çıkıcak olan ruhları uydurmuş olabilirler.Anlatmak istediğim buydu umarım yine bu anlattıklarımdan duyu organlarıma güvendigim sonucunu cıkarmassınız.Saygılar

ÖSS nedeniyle uzun bir süre yokum...
|