empati kuruyorumda, eğer muhafazakarlığı ağır basan birisi olsam, aynı zamanda dini hassasiyetlere önem versem, kişilerin bu güne kadar muhafazakar oldukları için cumhuriyet aristokratları yüzünden hor görülen bir grubun üyesi olsam hiç düşünmeden bu partiye oy verirdim. evet adam kayırma yapılıyor olabilir, daha fazlası da olabilir, ama bundan öncekiler bundan farklımıydı? oy veren şöyle düşünür; madem hepsi iktidar olunca bu şekilde davranıyor, en azından artık bu eski aristokratların iktidarı son bulsun. iktidar maske mi takıyor bilmiyorum ama halka geçmiş iktidarlardan daha yakın duruyorlar. adam ramazanda iftarını gidip (her ne kadar gizli olması daha makbul iken) bir odaları olan garibanlarla acıyor. onları dinliyor, çözüm bulmasa da onlara önem verdiğini göstermeye çalışıyor. bu güne kadar halkçı dediğimiz liderlerin hangisi halkın sofrasına konuk oldu? yiğidi öldür hakkını ver.
şu anektodu da aktarıyım isterim; Avrupa da her yıl yayınlanan sosyal demokrat parti üyelerinin makalelerini içeren bir dergi var. bu dergide ülkemizden kimin makalesi var dersiniz? Başbakanın. yani avrupalı bile iktidarı halkçı olarak nitelendiriyor. doğru yada yanlış, ama ama EMPATİ her zaman olaylara daha objektif bakılmasını sağlar...
ölmek nedir?
yaşadım diyebilmektir. ya yaşamak?
ölebilmektir çırılçıplak orta yerinde yaşamın.
Nevzat Çelik...
|