|
Sakıncanın aksine bunlardan uzaklaşmamızın çok büyük yararı var.Dünyada milliyetcilik ve din olmasaydı savaşlar olmazdı.Fakat gel gör ki sözde eğitim yuvası olarak bilinen okullarda öğrencilere türkcülük islamcılık aşılanıyor.Durum böyle olunca sadece araştıran sorgulayan insan doğruları bulabiliyor.Ben 17 yaşındayım lise son sınıf öğrencisiyim ve türkcülüğün alası aşılanıyor okulda.hocaların böyle aptalca gerizekalıca konuşmalarına malesefki ses çıkaramıyorum.Ses çıkarsam okuldan atılırım.Din kültürü dersindeyiz hoca dediki avrupa birligine girmelimiyiz? diye bir soru sordu.ben evet kesinlikle şeklinde cevap verdim.Neden diye sordu bana.bende daha özgür daha huzurlu olabilmek için şeklinde cevap verdim.Hoca hemen başladı yok geleneklerimiz elden gider yok din elden gider (bilmiyor ateist olduğumu) yok sen nerenin çoçuğusun sen türksün sen müslümansın ne işimiz var bizim hristiyan birliginde sen bizi avrupa birligine alıcaklarınımı sanıyorsun sen bizi sömürüceklerini düşünemiyormusun onlar bizi şeytanın cocukları olarak görüyorlar vesayre vesayre.Bana saymadığını bırakmadı bu şekilde.Tüm öğrencilerde hoca her zaman haklıdır hoca herzaman doğru bilendir diye bir görüş varya hemen bana karşı tavır aldı sınıf gülmeye başladı falan bana.Resmen kötü insan cahil insan durumuna düştüm.Benim için önemli olan benim orada düştügüm durum değil sınıftakilere bu şekilde milliyetciligin islamcılıgın aşılanması avrupa toplumlarını öcü gibi gösterilmesi bu şekilde avrupalı ve türk yada müslüman olmayan insanlara karşı düşmanca bir tavır alınmasını sağlanmaya çalışılmasıydı.Sadece din kültürü hocası değil bikaç hoca dışında bütün hocalar her ders sürekli ara ara ders ortalarında türkcülük aşılamaya çalışıyor.Öğrencilerde hemen kapıyor hoca ne derse doğrudur diye görüyor.Ben bu yüzden eğitime kesinlikle karşıyım.Öğretime Evet eğitime HAYIR

ÖSS nedeniyle uzun bir süre yokum...
|