Alıntı:
sangre´isimli arızadan alıntı
kuran çelişkilerle doludur.. eğer tek bi çelişki olmasa ben kesinilkle inanırım merak etme sen.. ben tanrıyı kafadan sözlerle reddetmiyorum.. heryerde birbirini tamamlayan çelişkler olduğu için reddediyorum..bilimin açıklayamadığı şey bi gün açıklanacaktır.. tabii dinciler ''biz bunu çoktan bulduk gerek yok artık'' gibi söylemlerle gelmezlerse.. şu anda bi çok şey açıklanamadı ve ben en mantıklı bulduğum şeye inanmak istiyorum.. benim mantığım bunu söyler..
Mantıksal sorunlar ve paradokslar
· Tanrı'nın kendi kendini yok etmeye gücü yeter mi?
· Tanrı'nın ikinci bir Tanrı'yı yaratmaya gücü yeter mi?
· Tanrı'nın birden fazla olmaya gücü yeter mi?
· Tanrı'nın kaldıramayacağı bir taşı yaratmaya gücü yeter mi?
· Tanrı'nın gücü yetmeyecek birşeyi yaratmaya gücü yeter mi?
· Tanrı her şeye kadir olmamaya da kadir midir?
· Tanrı, herhangi bir sıfatına (Tanrı'nın 99 ismi olan esma-ül hüsna’da geçen tüm isimleri birer sıfatına karşılık olduğuna göre) aykırı şekilde davranabilir mi? Davranabilirse, ve davranırsa, o zaman bu sıfatı nasıl hakeder?
· Tanrı mantık ilkelerinin üzerinde midir? Aynı anda hem doğru olan hem de yanlış olan bir şey yaratabilir mi örneğin? Ya da daire şeklinde bir kare?
· Tanrı evreni yaratmadan önce neredeydi? Ne yapıyordu?
· Tanrı geleceği hem bilir, hem de değiştirebilir mi? (Değiştirirse eski bilgisi yanlış olur).
· Tanrı düşünebilir mi? (Düşünme geleceğe ve geçmişe dairdir. Tanrı geleceği ve geçmişi bildiği için düşünememelidir. Düşünmeye kalktığında kendini yalanlar. Bu yüzden Tanrı gelecek de kurgulayamaz. Kurgularsa geleceği bilmiyordur).
|
syn sangre bu soruların hepsi yanlış
anladığım kadarıyla bilimsel bir kanıt istiyorsunuz ama ben bilimsel kanıt diye birseyin doğru olduğuna inanmayanlardanım
yani bilimi tam anlamıyla reddettiğim soylenemez ama gunumuze kadar bilimin doğruları değişim gostermiştir ve eminim yarın da değişecektir.
Bu nedenle size bilimsel bir kanıt sunamam hem zaten bilimsel olarak kanıtlanacak olsa tanrı olmazdı değil mi. Onun sonsuzluğunu bilimsel olarak kanutlamak sonluluğa iseret eder bu da tanrının doğasına aykırıdır.
Tanrı kanıtının acıklamalarını gercekten merak ediyorsanız sizi ortacağ Hıristiyan felsefesinde paulos (St. Poul) basta olmak uzere Augustinus ve anselmus okumaya davet ederim.
Eger isterseniz onların goruşleri üzerine tartısabiliriz.
Saygılarımla.

Ben sana bir elma versem, sen bana bir elma versen
Bende bir elma, sende bir elma olur
Ben sana bir bilgi versem, sen bana bir bilgi versen,
Bende iki bilgi, sende iki bilgi olur
Konfüçyüs
bilim dediğin nedir ki ben felsefe yapmayı göze almışım..!
philosophiaperennis