Tekil Mesaj gösterimi
  #5 (permalink)  
Alt 18-12-2007, 13:52
seboistfilozof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
seboistfilozof seboistfilozof isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Normale dönmüş

Alıntı:
philosophiaperennis´isimli arızadan alıntı Mesajı göster
İlginç bir konu gelin biraz düşünelim

Bilimsel bilgiyi sistemlestiren onu düzene sokan en büyük etken sayılar ve matematiksel verilerdir..

Bilimsel bilgiyi elde etmek icin öncelikle deney yöntemini; deneyde de sayılar ve matematiksel verileri kullanırız...

aynı zamanda bilgiyi sistemlestirip kategorilere ayırken, türleri cinslerine, karısık olan seyleri guruplara, kümelere ayırırken de sayıları kullanırız ve bu sayıları kullanmıs oldugumuz seylerin bilgisinin de bilimsel oldugunu kabul ederiz..

ÖR= suyun kaynama derecesi 1oo C tır.

burada 100 bilimsel bir bilgi ifade etmektedir..

yani kısacası bilgimizi sayılara dökeriz ve bunun bilimsel oldugunu kabul ederiz..

sayıları deneyimlemis olabilir miyiz..! öyle olsa bile sayıları ifade etmek te kullandıgımız terimler 1,2,3... ?

bu konu hakkında biraz arastırma yaptım:
piythagoras zamanın da ortaya cıkan sayı kavramı tamamen hayal gücünün ürünüdür.. ve hayal gücünün ürünü olan bu sayıları ifade etmekte kullandıgımız terimler de yine hayal gücünün ürünüdür..

1, tek bir cizgi
2, iki cizgi
3, üc cizgi

gibi mantıksal acıklamalar var ama peki ya 7 , 9 onlar nasıl olustu..?

arastırmama gore tamamen hayal ürünü !!!

bahsi gecmisken cizgi de noktaların birlesmesinden olusur.. noktanın net bir tanımı bile yapılamamaktadır hayal ürünüdür kabule dayanır.. ama cografya da koordinatlar hesaplanırken kullanılır bilimseldir...

bu durumda

ben bilimsel bilgi ile hayal gücü arasında balıksırtı gibi bir ayrım yapamıyorum…

Şimdi bu çıkartım dan sunu sorabiliriz bu sayıların 2/3 olsa ne olur olmasa ne olur ?

Biliyorum biraz kafa karıstırıcı

Ama üzerine dusunulmesini öneririm
çok doğru bi noktaya parmak basmışsın valla bravo olsa nolur olmasa nolur demi ama