Irak'a Abd'nin sonsuz demokrasi ve özgürlük (!) getirmesi üzerine, kadınlar Saddam zamanından bile geriye gitmiş hak ve özgürlükleri adına. Yakılanlar, öldürülenler, hediye verilenler; rakamlarda müthiş bir artma varmış. Dünyanın %60 petrol rezerv pastasının üzerinde oynanan oyunlar dururken, kim kadını ve yaşam hakkını düşünsün ki..? Komşuya bakıp "oh oh biz nispeten iyiyiz" diyen zihniyetlerin yetiştirdiği kız çocuklarından pek de fazla umudum yok benim de Lilith. Bir kız yeğenim var, öyle güzel bir bebek ki, hala torpili de geçmiyorum vallahi, gördükçe genel tabloyu, içim kararıyor. Belki de bu yüzdendir annem bebek daha doğmadan cinsiyeti ilk belli olduğunda burulmuştu. Kız'ın çok çilesi olur demişti o bilge oturaklığıyla. Belki senin benim kızımın -olursa ileride- çilesi olmaz ama, onların kızlarının çilesi muhakkak olacaktır bu ülkede kadın olarak. Neyse, pek uzun mesele, çenem düşmesin.
Pek luzümlu icat(!) yolda...
İslami kesmin kız çocuklarına kötü örnek olduğu gerekçesiyle üretilen"türbanlı" barbieleri anımsarsınız. Türk yapımı değil elbette, Japon bebekler. İş kız çocuklarının okul çantalarının arkasındaki bebek resimlerini de türbanlamaya kadar varmıştı geçen yıl.
Geçende baktım bildiğimiz alafranga tuvaletin basamağı yapılmış bir Türk işadamının kurnazlığıyla. Yerden 10-15 cm yükselikte polyester bir basamak. Z.çmayı kolaylaştırıcı aparat. Dini vecibelere daha bir uygun hale gelmiş hani.
Şimdi de sıra İslamî Otomobilde. Türk-İran-Malezya (!) ortaklığıyla.
Kıbleyi gösteren pusulası ve Kur'an koymak için bölmesi de olacakmış, hani göğüs hizasından yukarıda olsun icabında diye.
Yıllardır kullandığımız gayrı-müslüm binek otomobillerinde, haç olsaydı ya da dini semboller ya da meteryaller için özel tasarlansaydı, bozulmaz mıydık Müslüman alemincek...?
Herkesin dinini özgürce yaşamasına eyvallah da, din üzerinden rant sağlamaya çalışan uyanıkların da "icat"ları artık abartıya kaçmıyor mu...?
İlgilenenler için haberin linki:
İslami oto ortaklığı / Dünya / Milliyet Gazete