Tekil Mesaj gösterimi
  #21 (permalink)  
Alt 13-12-2007, 07:26
maria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
maria maria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...

Çoklar ama Lilith, öyle çoklar ki bilgisunar'da (bknz. Hakkı Devrim'in İnerneti Türkçeleştirme girişimi:P) ne vakit "bilimsel" bir konuyu araştırmaya yeltensem, Harun Yahya ve türdeşi onlarca, yüzlerce sitede karşılaşıyoruz kendileriyle sağolsunlar...)

İlkelerden "Bi Kerecik" Taviz Verme Sorunsalı

Bunu pratik yaşamımda da defalarca duydum, işittim, yaşadım. Affedici olmak, amenna, ama neyi ve nereye kadar'ı affetmek. Bir insanın bir diğer insana -her ne sebeple olsun- fiziksel güç kullanmasının affı litaratürümde mümkün değil. Sıklıkla birbirlerine tokat atan çiftlerin bunu çok doğal bir durummuş gibi ifade etmelerini duyduğum en acayip şeymiş gibi dinler ve şaşarım. İnsanın insana şiddetinden de öte, tüm akil canlıların bir diğerine zorbalığını anlarım, anlayışla karşılamam. Vicdanî parametremde tüm ölümler ve zorbalıklar bir. Ama bu "bir kereden bir şey olmaz güzelim" mantığını da müthiş bir iki yüzlülük olarak görürüm.

Mevzu meşhur 11 Eylül sonrası Kaide zanlılarının "waterboarding" denen türde bir -boğuluyormuş hissi veren- işkence yöntemleri üzerine. Cia şeflerinden biri bunun "bir kereye mahsus" uygulanabiliriğini rapor etmiş. "Özgürlükler ülkesi" Amerika'da kaybolan, silinen, yok edilen işkence kasetleri. Savunma saçma bile bulamaycağım türden: "CIA'nın diğer sorgu teknikleriyle kaybedecek zaman olmadığı","Waterboardingi kısa süreli Amerikan ilkelerinden ödün verme olarak düşündüm."
İlgilenenler için haberin linki:
Radikal-çevrimiçi / Dış Haberler / CIA'den ibretlik işkence itirafı