Konu: İdam..
Tekil Mesaj gösterimi
  #13 (permalink)  
Alt 23-02-2007, 02:53
detays detays isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...Dengesiz...

Alıntı:
Eğer bu adamın psikolojisi sonradan bozulduysa bunun sebebi yine çevresindeki halk ve o kişiyi orada yaşamaya layık gören devlet değil midir?
Doğuştan sorunlu belki de bu insan? o zaman da bunu zamanına rehabilite ettirmeyen halkımız sorumlu değil mi, rehabilite etmeyen, edemeyen, dışarı salan, çevresindekilere o kişiye nasıl davranmaları gerektiğini öğretemeyen, eğitemeyen devletin suçu yok mu?

Amerika'da bu konuya inanılmaz dikkat ediliyor. GErek halk olsun gerek kanunlar gerekse sosyal hizmetler. Psikolojik sorunları olanlar derhal tedaviye alınıyor ama buna rağmen en çok sorunlu insan ve seri katil o ülkeden çıkmıştır.
Ben şuan evde oturuyorum. Kapıma biri gelse beni tartklasa ve onu öldürsem yine halk yada devlet mi suçlu olacak.
Devleti suçlamak deyince aklıma anarşizm geldi.
O izmde de rüzgar esse devleti suçlar o izme gönül verenler.
Mesela forumu örnek verelim.
Userlar halk, kırmıızlar ise devlet gücü.
Bir user başka bir usera küfür ettiğinde burada suç kırmızın mı ?

Alıntı:
İdama temel(!)de karşı olmak da popülerleşti ama ben bu konunun temeli neyse devamı da öyle olmalıdır dye düşünüyorum. Zaten hırsızlık yapanı, 1 kişiyi öldüreni idam etmiyorlar. İdam Gezmişler öldüğünde kötü, Menderes öldüğünde kötü ama istiklal mahkemesinde yapıldığında iyidir diye bir şey olamaz.Anca İstiklal mahkemelerinden çıkabilecek bir karar: sanigin idamina yargilamanin devamina ...
İdama temelde derken ABD'de gibi oto b.ka idam verilmesine karşıyım.
Yada Çin gibi ülkelerdeki gibi.
Ama Menderes'in idamı bana göre kötü değil. Gezmiş dersen politik seslerin kurbanı oldu. Zaten adil yargılansa idi yada adil bir siyasi guruhtan karar çıksa idi büyük ihtimal idam edilmezdi. Keza o zamanaki idama onay verenler şimdilerde pişmanlıklarını dile getiriyor.

Alıntı:
Temel ayrılığımız bu noktada detays, sen en büyük güç olarak hala askerleri görüyorsun, müdahale eder diyorsun. Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir hukuk devletidir ve de demokratik toplumlarda en büyük güç her zaman halktır.
Ben en büyük güç asker demiyorum. Sadece varolan bir örnek vermek istedim.
Ki Türkiye'ye baktığımızda bana göre en büyük güç halk değil. Yada halk derin uykuda olduğu için bunun farkında değil.
Halk en büyük güç olsa idi an itibari ile olan onca olaydan sonra teokisin gösterir ya da bu gücünü kullanırdı.