Konu: İdam..
Tekil Mesaj gösterimi
  #11 (permalink)  
Alt 23-02-2007, 01:52
detays detays isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...Dengesiz...

Mesela psikolojisi bozuk olan biri cinaye işlediğinde ya da sinirlenip cinayet işleyen birini göz önüne alalım. Bu durumda bu suçu yaratan yine devlet mi sence. Yada halk mı ?
Bu daha çok suçluların bir savunması. Adam hırsızlık yapar yakalanınca " Ben ne yapayım devet bana baksın. Devlet suçlu diyor" Belki bir nevi haklı ama önce suçu devlette aracağına kendisinde aramalı.

Bu arada devlet ve hükümet kavramlarını iyi bellemek lazım.
Devlet değil hükümetler genel itibari ile halkların ihtiyaçlarını karşılarlar ve kötü yönetim sergilerlerse halk isyan eder vs.
Ve tepedeki en büyük güç yeri geldiğinde buna müdahale eder. Darbe yapar vs. Artık ne ise.

İstiklal Mahkemeleri Kurtuluş Svaşı sırasında bu savaşı ve milli birliği çine sindirememiş vatan hainleri ve yobazlar için kurulmuştu. Hayli ile senin bağımsızlık için uğraşan askerine, liderine türlü çirkinlikler yapan, bu milli beraberliği bozmak için türlü pislikler yapanlar için sonunda idam sehpası görünmüştür.
İdama temede karşıyım ama bu durumda olması gereken idam idi. Ve adaletsiz demek yanlış bence. Çünkü her zaman adalet işlemez ve bazen biraz diktatör olup masaya yumruğu vurmak lazım.
Eğer o dönemde İstiklal Mahkemeleri kurulmamış olsa idi şuan belki kazanılmış bir Kurtuluş Savaşımız olmaz idi..