Alıntı:
sangre´isimli arızadan alıntı
ok düzgün bi türkçeyle yazalımda , bu kadar da kasmayın yahu.. ha bir yazmışız ha bi yazmışız.. yani tabii ki faydalı böle bi düşünce ama biraz daha relax olun.. güzel türkçemizle yazan yazıyodur.. yazmayanda bu forumları gördüğü zaman umarım istediğimiz gibi yazmaya başlar..
|
Ben forumda nasıl bir dil kullanıyorsam msn'de de , bir başka yerde de aynı şekilde kullanıyorum . Ama bunu böyle yapmam gerektiği için değil , hoşuma gittiği için yapıyorum . Bana daha estetik geliyor ve ben tam da böyle yazdığımda dinleniyorum . Ancak benim dilin "doğru" kullanımının yaygınlaşması hususundaki söylemek istediğim, herkesin böyle yapmak gibi bir mecburiyetinin bana göre olmadığıdır .
Bir kişinin iletisini okuyup okumamamın pek çok belirleyici sebebinden yalnız biridir kullanılan dil . Millilik , Türklük , vatan aşkı , "kahrolsun emperyalizm" bir yana , dil kullanımı bir tarz meselesidir . Toplumsallığı kadar bireyselliği de vardır . Bunun yanı sıra okunmamayı göze alan herkes , kendini dil ile ifade ederken özgün biçimler deneyebilmeli , süreklileştirebilmelidir isterse .
"Kampanya", dili en iyi şekliyle kullandığı iddiasındakilerin diğer üyeleri de kendilerine benzetme istekleri yönündeki bir dayatma/tek tipleştirmedir bence .
Yazıları faydalı-faydasız diye tasnif ettiğimizde bir yan eksik kalır . Her yazı faydalı olmak gayesiyle yazılmaz çünkü ! Yazının bilgi aktarmak gibi "ciddi" yönlerinin dışında , SaNaTSaL yönleri de olabildiği gibi , mizahi yönleri , hatta geyiksel amaçları da vardır . Bu yönleri de hesaba katmalı , çok yönlü bir dilin özgün kullanımlarının olası getiri ve görütülerini de hesaplayarak , "fazla kasmadan" davranılabilinmeli diye düşünüyorum .