Tekil Mesaj gösterimi
  #8 (permalink)  
Alt 10-12-2007, 21:02
naftalin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
naftalin naftalin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
teoride normalim

haklarımızın ne farkındayız? misal kaldırımlar yayalar içindir, sayın dükkan sahipleri ise bu kaldırımları mallarını sergilemek için tezgah olarak kullanıyorlar, hatta bir kaç dakika bir dükkanın önünde dursanız "dükkanın önünü kapıyorsunuz diyorlar. eh güzel bu durumda benim ne yapmam lazım. sayın dükkan sahibi belediye kanununa göre kaldırıma mticari malları koymak için belediyeye vergi ödemeniz lazım ödediniz mi acaba diye sormam lazım. sorunca ne oluyor peki. hiç. hatta tartışmadan lafça galip çıksanız da adam tovbe tovbe diyip dükkanına girse de o mallar orada durmaya devam ediyor. zabıta mı çağıralım peki o malları kaldırmak için. oo durun ordan biri bağırıyor sana ne hanfendi ekmek kapısı jandarma mısın sen? buyur burdan yak derler ya işte öle bişi sanırım. ne kadar çok hak bilirsen o kadar çok zorda kalıyorsun. birde hakların önceliği olması lazım değil mi. misal ben insan hakkını kadın haklarına tercih ederim. eh hatunlarımız kadın hakkı adı altında enterasan uygulamalar yaparak erkek çocuklarını beğenmedikleri kocaları gibi yetiştirmeye devam ettikçe kadın haklarından bile şüphe edeceğim. bileiyorum sanırım farkında olmak yetmiyor. hakların kullanılması da fgerekiyor da biz haklarımızı ancak zora düştüğümüzde aklımıza getiriyoruz. yani kuyruğumuz ısırıldığında. başkası aynı duruma düştüğünde de nedense hafızamız balık hafızası oluyor.
sanırım pek çok hakka sahip olarak doğduğumuz için bu durumdayız. insn emek vermeden kazandıklarını kolayca unutabiliyor.
hakların kazanılması ve ayrıca insanın benlik saygısının yeterince olması lazım. bezdirme politikası çok iyi işliyor bizde. hakkını aramaya bak neler geliyor başına. hakları ellerinde tutanlar oldukça hak bilmek baş ağrıtıcı oluyor sadece. bana sık sık söylüyorlar ne çok okuyorsun diye. okumadan o işi nasıl yapacaksam. sallapati yap gitsin işte oh kolayca . hayatı önemsemiyoruz galiba..bu arada çoğumuz haklarının farkında da değil. çoğunluk böyle olunca bilmem anlatabildimmi.
birde yukarıda sadece susmayı biliriz demiş caneyy nerde arkadaş ya burdakiler bi sussa herkes bi birbirni dinlese herşey yoluna girecek de malesef hepimiz eniyi ben bilirim diyerek başkasının kouşma hakkını elinden alıyoruz. (tabi bu arada birileri de benim dinleme hakkımı alıyor sürekli konuşarak) laf ürtmek dışında birşey yapmadığımız için bu haldeyiz...(susayım yoksa konu dağılaacak)