islam ama hangisi?
allah sorgulamalarla bulunmaz
iman edenler allahın varlığına inanır
aşk ile bakarsan her yerde sevdiğini görürsün
düşünme ve tereddüt yaşarsan allahı kaybedersin
önce inanırsan o dinin güzelliklerini yaşarsın
sorgular bilimsel ispatlar istersen
ateist olursun
yukarıdaki yazı aydo isimli üyeden alıntıdır...
son günlerde kafama takılan bazı sorular var.
ben ateist miyim gerçekten yoksa bazı şeylere duyduğum tepki yüzünden mi ateist olduğumu söylüyorum?
neye tepki?
insanlara "türbanı savunursan müslümansın, savunmazsan değilsin" diyenlere karşı duyduğum tepki mi?
"yağmur duasına inanırsan müslümansın, yağmur duasını mantıklı bir çözüm olarak görmüyorsan müslüman değilsin sen bir ateistsin " diyenlere karşı duyduğum tepki mi?
kuranı bir bilim kitabı olarak göstermeye çalışırken "ellerine yüzlerine" bulaştıran insanlara duyduğum tepki mi? oysa diyanet "kuran bir fal kitabı değildir" demedi mi?
biraz araştırınca "bilimselgerçek" olarak sunduklarının gerçek olmadığını gördüğümde beni "hayal kırıklığına" uğratanlara karşı duyduğum tepki mi?
kuranı sadece kuran olarak bırakmak yerine hıristiyanların "incil" i doğrulamak için kullandıkları yöntemleri uygulamaya kalkanlara karşı duyduğum tepki mi?
"insanları otellerde yakanlara" tepki göstermeyen ve müslüman olduğunu söyleyen insanlara karşı duyduğum tepki mi?
ya da da....... saldırısını yapan adamın babasının "oğlumun arkasındayım" derken suçunuda onaylayan tavrı mıydı beni rahatsız eden.
rahip s......... öldürülüşünde ve diğer cinayetlerde "ben müslümanım" diyen insanların bu cinayetlere tepkisiz tutumlarına karşı mıydı tepkim.
"irandaki devrim polislerinin yaptıklarını onaylayan insanlara" karşı duyduğum
tepki mi?
irandaki uygulamaların müslümanca ve insanca olduğunu düşünen insanlara karşı duyduğum tepki mi?
suudi arabistandaki kadınlara "kimlik bile verilmediğini" bilen ve bundan rahatsız olmayan ama müslüman olduğunu söyleyen insanlara karşı duyduğum tepki mi?
mısır'da açık giyinen kadınları tehdit eden "müslüman kardeşler örgütüne" tepki vermeyen ve ben müslümanım diyenlere karşı duyduğum tepki mi?
iki gün sonra dayım ve yengem hacca gidiyor.
yengemin başı açık.
yukarıdaki tüm saydıklarıma her ikisi de tepkili. onaylamıyorlar.
annemin başı açık ama namaz saatlerini kaçırmaz. ve yukarıdaki olayları o da onaylamıyor.
babam şüphe bile duymayan bir müslüman. o da yukarıdaki olaylara tepkili benim gibi.
şimdi,
esas müslüman kimler?
islam hangisi?
islama en büyük zararı "ben müslümanım" diyenler mi veriyor yoksa?
yukarıda saydığım olayların farkında bile değilken "allaha sevgi ile bağlı olan" beni bile zorla ateist yapanlardan davacıyım... (bu arada tanrı var mı yok mu diye sormayın... bunun ispatını veremem... çünkü inancın ispatlanabilir birşey olmadığını biliyorum...)
Konu asmara tarafından (09-12-2007 Saat 14:18 ) değiştirilmiştir..
Sebep: otosansür
|