Tekil Mesaj gösterimi
  #6 (permalink)  
Alt 05-12-2007, 21:49
ucuzfilm ucuzfilm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
...

Konu itibari ile seçmiş olduğu konu bel altından saldırılara oldukça açık bir konuydu. Hassas değerlerimiz (iyiki) var ve bu değerler sinema alanında istismar edilmeden kullanıldığında gayet şık oluyor. Mahsun Kırmızıgül bunu başarmış mı??? Kısmen evet... "Abey insan hiç anasını atasını bırakırmı" yada "Sen burası huzurlu ev diyorsun ama buradaki insanlar hiç de huzurlu değil" filmin kıssadan hissesi buydu. Gerçekten sağlam bir kadroyla (tek fazlası emin olun ki kendisiydi) bir iki kez artık bitsede gitsek dedirtmesine rağmen arada gözyaşı dötürüp olmadık yerde sinirlerimizi boşaltan, şişirilmemiş (fazla duyumum olmadığından) ve en önemlisi gerçekten iyi bir müziği olan hoş bir seyirlik... Mahsun Kırmızıgül'den beklemediğimiz bir yapım olduğu aşikar en önemlisi... İki kurnazlık var. Birincisi aba altından saldırılacak şık bir konu olduğunu yukarıda belirtmiştim ikincisi emektar oyuncular. Elbette hepsini bir arada izlemek keyif. Oyunculuk izlemek müthiş bir keyif. Yalnız bir Fırat TANIŞ vardı ki filmde. İyiki varsın be usta dedirten. Onca ustanın içinde gizliden rol çalan... Kendisine bir kez daha bizleri hayran bıraktıran... Keşke rolü daha uzun olsaydı diye yandım defalarca filmde... Mahsun KIRMIZIGÜL'ü tebrik ediyorum. En önemlisi cesareti için... Cesur bir şekilde çektiği banyo ve dayak sahneleri için.... müziklere gösterdiği özen için... O güzel oyunculukları bir arada bize sunduğu için.... (Bina yıkım sahnesine özellikle dikkat... yıkılan sadece bina değil...) Kendi rolü yerine bir başka oyuncuyu oynatsaydı onun içinde defalarca tebrik ederdim. Şiş egolarımızdan sıyrılamıyoruz bazen. Olsun varsın... O kadar kusur kadı kızındada olur derler.... İzlemek lazım. En önemlisi emek verildiği her halinden belli bir yerli yapım... Bizden yani.... İYİ SEYİRLER....

Kim dikti bu gökdelenleri
Ve neden en tepesindeyim sorgulamalarını bırakıp bir kenarı
Açıp kanatlarımı süzülüyorum şatoma doğru
Sakinliğime... Sakiliğime....