|
7- Hiçbiri , 8- Hepsi.... Bunlarda eklenmesi gerekiyor diye düşünüyorum üstadım.... Mesele gayet açık. Sömürülme... Bir ülke ekonomik olarak seni aleni bir şekilde sömürüyorsa kültürel anlamda da yavaş yavaş damarlarına zehiri şırınga etmeye başlar. Elbette uzun yıllar alan bir yolculuğun bir emeğin!!! ürünü bütün bunlar... Hatırlayınız HBB tv... Eyç Bi Bi Ti Vi... Yakın zaman Eyç Es Bi Si.... Bu durumu eleştiren arkadaşların içinden kaç tanesi Me Se Ne kullandığı halde buna Em Es En demiyor. Neden "hoşçakal" değilde baaay!!!! diyoruz... Çünkü izlediğimiz, okuduğumuz, karşılaştığımız heryerde bunlar var. Ayıplanmak??? Bir nebze belki... Aman ben eksik kalmayayım duygusu birazda... Birazda daha cakalı oluyor sanki hissiyatı olabilir. Sömürülmek başa bela arkadaşlar. Verdinizmi bir tarafınızdan ruhunuza kadar alırlar. En sağlam kaleleri almak lazım. Örf... Adet... Anane... Hepsi çöpe.... Yerine koyacak yeni değersizlikler var... Yeni harfler... Yeni kelimeler.... Varol yeni dünya.... Varol küreselleşme....
Kim dikti bu gökdelenleri
Ve neden en tepesindeyim sorgulamalarını bırakıp bir kenarı
Açıp kanatlarımı süzülüyorum şatoma doğru
Sakinliğime... Sakiliğime....
|